Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Реферат. Короткий текст, який повністю відображає анотований зміст магістерської роботи щодо її структури і стислого змісту



Короткий текст, який повністю відображає анотований зміст магістерської роботи щодо її структури і стислого змісту. Пишеться українською та іноземною мовами. Обсяг – 1... 2 сторінка.

Розділ Ітеоретичні дослідження

Слухачунеобхідно розкрити сутність і стан наукових проблем (задач) що досліджуються, їх значущість і актуальність; надати підстави і вихідні дані та методи і інструменти щодо їх вирішення; навести загальну характеристику магістерської роботи в наступній послідовності.

Актуальність теми

Слухач обґрунтовує актуальність проблеми наукового дослідження, ступінь її вивчення в світових літературних джерелах, а також використовує і впроваджує новітні креативні технології, інноваційні розробки, які ефективно використовуються в практичній діяльності сучасних систем оподаткування в розвинутих країнах світу. Слухач формулює мету і завдання роботи, розкриває сутність методів, засобів та інших інструментів, які використовуються в проекті і забезпечують прозорість проведення процедури досягнення поставленої мети і, як кінцевий результат, – вчасне, якісне і в повному обсязі виробництво готового продукту проекту або надання певних послуг [62, 64, 67, 69].

Мета магістерської роботи це – систематизація, узагальнення, розширення, поглиблення та закріплення теоретичної підготовки в сфері системи набутих знань, оволодіння уміннями та навичками використання інструментарію та методології управління проектами для їх практичного впровадження у виробничу чи соціальну сферу. Закріплення вмінь на основі застосування новітніх інформаційних технологій і сучасних програмних засобів для удосконалення процесів розвитку інфраструктури підприємства, галузі, міста, регіону, економіки держави. Досягнення поставленої мети здійснюється при використанні проектного підходу на основі системного аналізу проблем виробничої і соціальної сфери [62, 66].

Виходячи із загальної точки зору мету магістерської роботи можливо сформулювати як: аналіз інструментарію і удосконалення форм, методів і засобів, які забезпечують у прозорий спосіб досягнення кінцевої мети – отримання готового продукту проекту чи надання послуг, при безперервному електронному моніторингу і контролю діяльності суб`єктів в розгалуженій системі виробничої чи соціальної сфери, а також пошук резервів підвищення ефективності і подальше удосконалення управлінської діяльності в проектах модернізації об’єктів управління.

Вихідні джерела тематики магістерської роботи. [26, 38, 39, 42-46]

Тематика індивідуальних завдань, РГР, контрольних і курсових робіт, які за графіком організації навчального процесу, відповідно до плану навчання в магістратурі, виконують слухачі, є похідною від тематики магістерських робіт. Іншими словами, магістерські роботи за обраною тематикою виконуються слухачами на підставі отриманих знань, умінь та навичок набутих в магістратурі, а тематика індивідуальних завдань, контрольних і курсових робіт з різних модулів є її складовими за своєю структурою і змістом. Рубіжні контрольні складові, як наведено вище, виконуються слухачами за графіком організації навчального процесу відповідно до плану навчання в магістратурі. Тематика індивідуальних завдань, контрольних і курсових робіт повинна відтворювати ідеологію тактичного, сценарного, стратегічного і організаційно-структурного взаємозв’язку елементів магістерської роботи, вона є аксіомою – обов’язковою тому, що її замовниками є самі слухачі або їх роботодавці. Ця тематика є перспективною, тому що вона вирішує для організацій замовниць проблеми, які забезпечують їх розвиток. Як показує практика набута в навчально-науковому процесі вона мотивує, діє продуктивно на протязі всього періоду навчання слухача в магістратурі.

Тому, для більш поглибленого засвоєння і вирішення проблем, розв’язання актуальних задач, які лежать в площині магістерської роботи, тематика індивідуальних завдань, контрольних і курсових робіт з модулів, що вивчаються за навчальним планом, повинна обов’язково співпадати з тематикою магістерської роботи. Це надає змогу слухачу на завершальній стадії навчання не розпорошувати свої зусилля, а навпаки, в даному випадку він має практичну можливість більш досконало освоїти досліджену проблему і з теоретичної і з практичної сторони. Завдяки цьому слухачі мають мотивовану можливість підвищити і поглибити свій професійний рівень, в умовах вивчення реального середовища “свого” підприємства чи організації – при зборі, накопиченні необхідних матеріалів для написання магістерської роботи під час проходження переддипломної практики.

Об`єкт дослідження – це процеси, дії або явища, стан функціонування яких не задовольняє сучасним вимогам керівників підприємств замовників, суспільства і, тому, їх необхідно поліпшити, удосконалити, впровадити в практику. Поліпшення, удосконалення процесів розвитку виробничої системи чи соціальної сфери породжує проблемні ситуації, що й спричиняє їх наявну актуальність і необхідність вивчення, застосування проектного підходу при теоретичному вирішенні завдань, проблем чи впровадження в практику [62, 67, 68].

Предмет дослідження – сукупність інструментарію проектного менеджменту; функції, методи, засоби, сітьові, математичні, імітаційні, ситуативні та інші моделі, що застосовуються до інноваційних процесів, дій або явищ з метою їх оптимізації при застосуванні комп’ютерної техніки і програмних продуктів. Кінцевим результатом проектних досліджень є надання послуги або продукту, які мають місце в системі взаємовідносин між учасниками ринку – виробниками і споживачами в процесі задоволення попиту і потреб суспільства, держави. Предмет проектних досліджень є невід’ємною складовою об’єкта дослідження [26, 63, 69, 71 – 75].

Об’єкт і предмет дослідження як категорії навчально-наукового процесу співвідносяться між собою як загальне і часткове. В об’єкті виділяється та його частина, яка є інструментом і предметом дослідження. Саме на предмет дослідження повинна бути спрямована основна увага слухача, оскільки предметом дослідження є ключовий елемент визначеної теми магістерської роботи, що наводиться на титульному аркуші як її назва.

Практичне значення одержаних результатів. Магістерські роботи, в залежності від заданої тематики і від стану її дослідження, можуть мати теоретичний і практичний характер, призначення, спрямованість. В магістерській роботі, що має чисто теоретичний характер, треба подати відомості про наукове використання отриманих результатів, проведених досліджень або рекомендацій, щодо їх можливого використання на практиці. В магістерській роботі, що має прикладний характер – відомості про практичне застосування одержаних результатів або рекомендації щодо їх використання в практиці системи об’єктів управління – організацій, фірм, компаній тощо [51-60, 62]. Обсяг – 10... 15 сторінок.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 216 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...