Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок встановлення стажу роботи



Родини годувальника, що вмер у результаті трудового чи каліцтва професійного захворювання, а також родині померлого пенсіонера пенсія призначається незалежно від стажу роботи годувальника.

Пенсія у випадку втрати годувальника, що вмер у результаті загального чи захворювання каліцтва, не зв'язаного з роботою, призначається, якщо годувальник на день смерті мав стаж, що був би необхідний йому для призначення пенсії по інвалідності (стаття 25).

Родинам вихованців, учнів, студентів, курсантів, слухачів, стажистів, аспірантів, клінічних ординаторів, докторантів, що не працювали до вступу в навчальний заклад, на курси, у чи аспірантуру клінічну ординатуру, пенсії призначаються відповідно на тих же підставах, що і пенсії по інвалідності цим учням, студентам, аспірантам і клінічним ординаторам.

Родинам громадян України - переселенців з інших держав, якщо годувальник не працював в Україні, пенсії призначаються:

а) тим, хто одержував в інших державах пенсію у випадку втрати годувальника, - незалежно від стажу роботи годувальника;

б) тим, хто не одержував пенсії, - за умови, якщо годувальник за віком на день припинення роботи мав відповідний стаж, а у випадку смерті його в результаті трудового чи каліцтва професійного захворювання - незалежно від стажу роботи годувальника.

Звернення за призначенням пенсії

Заява про призначення пенсії подається адміністрацією підприємства за місцем останньої роботи.

В всіх інших випадках заява може подаватися або самою людиною, або адміністрацією підприємства в районних відділ соцзабезпечення за місцем проживання заявника.

Звернення за пенсією може бути подане в будь-який час після виникнення права на неї без яких-небудь обмежень, незалежно від того, продовжує людина чи роботу припинив її (за віком, інвалідності, утраті годувальника) чи при його звільненні (по вислузі років); соціальна – тільки при відсутності права на трудову пенсію.

Звертатися за призначенням пенсії по втраті годувальника можна відразу ж після смерті годувальника

Удень звернення за призначенням пенсії вважається день прийому відділом соціального забезпечення заяви з усіма документами.

Родина, що має право на пенсію у випадку втрати годувальника, може звертатися по призначенню пенсії в який-небудь час після чи смерті встановлення безвісної відсутності годувальника без обмеження яким-небудь терміном.

Пенсії у випадку втрати годувальника призначаються:

а) незалежно від того, коли вмер годувальник: у період роботи (навчання) чи після припинення роботи (навчання);

б) родинам пенсіонерів - якщо годувальник вмер у період одержання чи пенсії не пізніше 5 років після припинення виплати пенсії.


Документи, необхідні для призначення пенсії по втраті





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 156 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...