Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні вказівки з виконання завдання 1. 1. Щоб побудувати таблицю на двох листах одночасно необхідно попередньо згрупувати ці листи за допомогою клавіш Ctrl або Shift



1. Щоб побудувати таблицю на двох листах одночасно необхідно попередньо згрупувати ці листи за допомогою клавіш Ctrl або Shift, в залежності від того, чи є листи суміжними або несуміжними.

2. Для вирішення першого завдання необхідно розгрупувати листи, натиснувши на будь-якому листі, що не входить в групу, після цього перейти на Лист1.

3. Розрахунок дисконту виконується за допомогою логічної функції ЕСЛИ. Для цього слід поставити курсор у клітинку С2 і скористатися майстром функцій, що визивається командою Вставка – Функция. У діалоговому вікні вибрати категорію «Логические» і функцію ЕСЛИ та заповнити наступне вікно за зразком, що наведено на рис. 7.

Рис. 7 – Діалогове вікно функції ЕСЛИ

В результаті отримаємо формулу: =ЕСЛИ(В2>=1500;В2*0,05;0)

4. Для розрахунку суми з урахуванням дисконту необхідно у клітинку D2 ввести формулу: =B2-C2 і скопіювати у діапазон D3:D11.

5. Щоб розрахувати мінімальну суму замовлення слід скористатися майстром функцій, що визивається командою Вставка – Функция. У діалоговому вікні вибрати категорію «Статистические» і функцію МИН та заповнити наступне вікно за зразком, що наведено на рис. 8. В результаті отримаємо формулу: =МИН(В2:В11).

Рис.8 – Діалогове вікно функції МИН

6. Для розрахунку підсумкових значень у клітинці D13 слід використати інструмент . В результаті отримаємо формулу =СУММ(D2:D11).





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 140 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...