Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Формули. Формули розташовують безпосередньо після тексту, в якому вони згадуються, посередині листа



Формули розташовують безпосередньо після тексту, в якому вони згадуються, посередині листа. Вище і нижче кожної формули повинно бути залишено не менше одного рядка.

Формули слід нумерувати арабськими цифрами, додержуючись наскрізної нумерації впродовж всього тексту. Допускається нумерація в межах розділу. Тоді, номер формули складається з номеру розділу та порядкового номеру формули, відокремлених крапкою, наприклад, формула (1.3) – третя формула першого розділу.

Номер формули зазначають на рівні формули в дужках у крайньому правому положенні на рядку (відстань від формули до правої рамки – не менш 3 мм).

Пояснення значень символів і числових коефіцієнтів, що входять до формули, слід наводити безпосередньо під формулою в тій послідовності, в якій вони наведені у формулі. Пояснення значень кожного символу та числового коефіцієнту слід давати з нового рядка. Перший рядок пояснення починають з абзацу словами «де» без крапки.

Наприклад: Такт потоку с, обчислюють по формулі

,

де Т – трудомісткість виготовлення виробу, с,

N – кількість робочих у потоці, чол.

В документах, які виконуються не типографським способом, формули можливо виконувати машинописним, машинним способом або креслярським шрифтом висотою не менш 2,5 мм. Використання машинописних та рукописних символів в одній формулі не допускається.

Оформлення ілюстрацій

Кількість ілюстрацій повинна бути достатньою для пояснення тексту. Ілюстрації можуть бути розташовані як по тексту документу так і в кінці його. Ілюстрації повинні бути виконані олівцем згідно з вимогами стандартів ЕСКД та СПДС. Ілюстрації слід нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією. Допускається нумерація в межах розділу. Тоді номер ілюстрації складається з номеру розділу та порядкового номеру ілюстрації, розділених крапкою. Наприклад: Рисунок 1.1.

Якщо ілюстрація не вміщується на одній сторінці, можна переносити її на інші сторінки, вміщуючи назву ілюстрації на першій сторінці, пояснювальні дані на кожній сторінці і під ними позначають: Рисунок _____ аркуш _____. Слово «Рисунок» та найменування розміщують після пояснювальних даних і розташовують наступним чином: Рисунок 1 – Лекала деталей верху.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 325 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...