Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги електробезпеки при використанні радіоелектроного обладнання та ПЕОМ



1. ЕОМ, периферійні пристосування та устаткування для монтажу та регулювання радіоелектронної апаратури, електропроводи і кабелі по виконанню і ступеню захисту мають відповідати класу зони по ПУЕ, мати апаратуру захисту від струму короткого замикання й інших аварійних режимів.

2. Регулювання й випробування радіоапаратури має проводитися в спеціально виділених приміщеннях, обладнаних необхідними засобами промислової санітарії й техніки безпеки. Вхід у ці приміщення стороннім особам категорично заборонений.

Обслуговування, ремонт і наладку ЕОМ варто виконувати в окремому приміщенні (майстерні). При цьому робочі місця електромеханіків необхідно оснащувати спеціальним устаткуванням і захисними засобами.

Підлога усієї зони обслуговування, ремонту і наладки ЕОМ, вузлів і блоків ЕОМ має бути покрита діелектричними ковриками, термін використання котрих після їхнього іспиту на електричну тривкість не закінчився, або викладений ізолюючими підстилками (завширшки не менше чим 0,75-0,8 м) для ніг.

3. Приміщення, у яких проводиться паяння, крім того, мають відповідати вимогам СН 952-72 “Санитарные правила организации процессов пайки мелких изделий сплавами содержащими свинец”, затверджених головним санітарним лікарем СРСР 20.03.72.

4. Лінія електромережі для живлення обладнання виконується як окрема групова трипровідна мережа шляхом прокладки фазного, нульового робочого і нульового захисного провідників. Нульовий захисний провідник використовується для заземлення (занулення) електроприймачів. Використання нульового робочого провідника як нульового захисного провідника забороняється.

5. У приміщенні, де одночасно експлуатується або обслуговується більше п'яти персональних ЕОМ, на помітному і доступному місці встановлюється аварійний резервний вимикач, що може цілком відключити електричне постачання приміщення, крім освітлення.

6. Обладнання та устаткування для обслуговування, ремонту і наладки апаратури мають підключатися до електромережі тільки за допомогою справних штепсельних з'єднань і електророзеток заводського виготовлення.

Штепсельні з'єднання і електророзетки, крім контактів фазного і нульового робочого провідників, повинні мати спеціальні контакти для підключення нульового захисного провідника.

Відкрита прокладка кабелів під підлогою забороняється.

Металеві труби і гнучкі металеві рукава необхідно заземляти.

7. Заземлення повинно відповідати вимогам ДНАОП 0.00-1.21-98 “Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів”.

8. Робоче місце регулювальника, на якому проводяться роботи з високовольтними блоками, необхідно обгороджувати металевою заземленою сіткою з написом, що попереджає про небезпеку.

9. Після вимикання випрямних або інших пристроїв необхідно повністю розрядити конденсатори фільтра.






Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 294 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...