Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 2. Давньогрецький епос



Розглядається історична основа і художнє осмислення міфу про троянську війну Гомером, суть гомерівського питання та його сучасний стан. Надається характеристика дидактичного епосу та внеску Гесіода в його розвиток. Розкривається система міфологічних уявлень в поемі Гесіода «Теогонія» та настановний характер його дидактичної поеми «Труди і дні». Практичні та моральні поради селянину. Повчальний характер твору. Песимістичне звучання поеми. Перша літературна байка про яструба і соловейка, гімни до Зевса, Деметри, Діоніса, Гермеса, Аполлона.

Тема 3. Класичний період давньогрецької літератури.

Аналізуютьсяособливості розвитку давньогрецької літератури в період утвердження полісної системи. Загальна характеристика епохи, з’ясовуються особливості афінської демократії за часів Перикла, особливості колонізаційного руху. Увагу сфокусовано на походженні грецької драми з народних свят на честь бога Діоніса, основні види драми (трагедія, комедія, драма сатирів), композиція трагедії (пролог, парод, епісодії, стасіми, ексод), виникнення і складові частини театру (театрон, орхестра, скене, хорегі, театральний реквізит). Роль театру в соціально-політичному та духовному житті Греції. Афінський акрополь. Надаються установчі відомості про жанри античної лірики (елегія, ямб, меліка) та розмаїття тематики античної лірики: політичні, громадянські, патріотичні теми, моральні настанови, теми виховання молоді, військові заклики-марші, любовна і застольна лірика.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 896 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...