Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

У разі збиткової діяльності підприємств держава, якщо вона визнає продукцію цих підприємств суспільно необхідною, може надавати таким підприємствам дотацію, інші пільги



Вiдповiдно до Господарського кодексу в Укpaїни можуть діяти підприємства таких видів:

приватне підприємство, засноване на власності фізичної особи;

Колективне підприємство, засноване на власності трудового колективу

підприємства;

господарське товариство;

підприємство, яке засновано на власності об'єднання громадян;

Комунальне підприємство, засноване на державній власності, в тому

Числі казенне підприємство.

У відповідності до обсягів господарського обороту підприємства i чисельності його робітників (незалежно від форм и власності) воно може бути віднесене до категорії малих підприємств.

До малих підприємств належать новостворювані та дiючi підприємства: у промисловості та будiвництвi - з чисельністю працюючих до 200 чоловік; в інших галузях виробничої сфери - з чисельністю працюючих до 50 чоловік; у науці i науковому обслуговуванні - з чисельністю працюючих до 100 чоловік; У галузях невиробничої сфери - з чисельністю працюючих до 25 чоловік; у роздрiбнiй торгiвлi - з чисельністю працюючих до 15 чоловік.

Підприємство вважається створеним i набуває прав юридичної основи з дня його державної реєстрації. Окремими видами діяльності підприємство може займатися тільки на пiдставi спеціального дозволу (ліцензії).





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 860 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...