Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Аналіз конкуренції



Ґрунтуючись на знанні споживачів і на наявній інформації, заповните робочий лист 11, що ідентифікує ваших конкурентів. Зробіть це для кожної СБЕ окремо. Порівняєте конкурентів з підприємством, спираючи на інформацію робочого листа 1.

Конкурентний аналіз окремо по СБЕ проводиться за наступною схемою:

1)Визначення конкурентних позицій.

Для визначення конкурентних позиційфірми проводиться угруповання фірм, що по своїх характеристиках виступають конкурентами. Група компаній з подібними конкурентними стратегіями і займаними на ринку позиціями формують стратегічну групу. Для аналізу конкурентних позицій підприємства в стратегічній групі використовуйте "методику картирования стратегічних груп ".

2)Порівняльний аналіз конкурентів.

Як засіб вивчення конкурентів використовуйте концепцію "4Р", що являє собою порівняльний аналіз вашого підприємства і підприємства-конкурентів по наступним факторах: продукт, ціна, просування на ринок і канали збуту (табл. 3).

Таблиця 3

Лист оцінки конкурентноздатності

(систематизація результатів аналізу "4Р")

Фактори конкурентноздатності Ваша фірма Конкуренти
А Б
"1Р"(продукт) -PRODUCT ….        
"2Р" (ціна)- PRICE …        
"3Р" (регіон і канали збуту)-PLACE …        
"4Р" (просування на ринок)-PROMOTION …        

Длявизначення диференціації підприємства від конкурентів складіть карту диференціації - графічне представлення якостей фірми відносно потреб споживачів (робочий лист 12) і зробіть відповідні висновки.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 150 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...