Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Визначення щільності посадки клапанів проводиться такими способами



У циліндр зі зниженою компресією заливається 20-25 см³ чистого моторного масла й заміриться компресія. Якщо показання компрессометра не змінюються, то причиною зниженої компресії може бути нещільне прилягання клапанів до сідел.

Поршень циліндра, що перевіряється, установлюється у верхній мертвій точці. Включається вища передача, автомобіль загальмовується ручним гальмом. В отвір для свічі подається стиснене повітря під тиском 200-300 кпа. Витік повітря через карбюратор указує на нещільність впускного клапана. Витік повітря через глушитель сигналізує про нещільність випускного клапана.

Висновок: навчилися діагностувати циліндро-поршньову групу за допомогою АГЦ та навчилися визначати щільність посадки клапанів ГРМ.

Порядок виконання роботи:

1. Розглянути класифікацію, призначення, загальну будову і складові частини, компонувальні схеми КШМ і ГРМ автомобільних двигунів.

2. Ознайомитися по підручниках, плакатах і схемах, використовуючи наявне обладнання, з основними несправностями кривошипно-шатунного і газорозподільного механізмів, з роботами по діагностуванню цих механізмів, обладнанням і приладами для їх проведення.

3. Виконати необхідні роботи, обумовлені в завданні.

4. Оформити звіт, заповнити відповідні таблиці, зробити технічний висновок.

Оформлення звіту.

Після виконання роботи студент виконує звіт, в якому повинно бути записано:

1. Тема і мета роботи;

2. Основні методи діагностування КШМ і ГРМ двигуна автомобіля, обладнання і прилади для їх проведення;

Контрольні питання:

1. Якими способами можна прогнозувати залишковий ресурс ЦПГ?

2. В чому заключається вакуумний метод оцінки стану цилиндро-поршневої приладом агц?

3. Якими способами визначаеться щільність посадки клапанів?





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 302 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...