Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні вказівки. Щодо виконання індивідуальної роботи



МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

КРИВОРІЗЬКИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КАФЕДРА ЕКОНОМІКИ, ОРГАНІЗАЦІЇ ТА УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВАМИ

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

щодо виконання індивідуальної роботи

з дисципліни „Управління витратами”

для студентів спеціальності 6.050107 Економіка підприємства (ЕП)

IV курсу денної форми навчання

Кривий Ріг


Укладачі: Бондарчук О.М., ст.. викладач; Лісніченко О.О., асистент

Відповідальний за випуск: Темченко А.Г., д.т.н., професор

Рецензент: Короленко О.Б., к.е.н., доцент

Методичні вказівки, для проведення практичних занять, розроблені для студентів спеціальностей “Економіка підприємства”, денної форми навчання, які прослухали повний курс лекцій з дисципліни “Управління витратами ”, наданих згідно робочої навчальної програми та нормативної частини навчальних планів підготовки бакалаврів з економіки та підприємництва.

Методичні вказівки дозволяють поглибити засвоєні студентами теоретичні основи, методологічні та методичні положення дисципліни. Вони містять перелік теоретичних питань, практичних завдань, вимоги та рекомендації щодо їх виконання.

Розглянуто на засіданні Схвалено на

кафедри економіки, вченій раді

організації та управління економічного

підприємствами. факультету.

Протокол № 1 Протокол №1

від 29.08.2008 від 5.09.2008


ЗМІСТ

Стор.

Вступ.............................................................................................…….. 4

1. Тематичний план дисципліни “Управління витратами”…… …… 9

2. Форми організації індивідуально-консультативної роботи

викладача зі студентами…………………………………….................. 9

3. Перелік індивідуальних практичних завдань………………………. 9

4. Методичні вказівки щодо оформлення та подання Задачі №5а… 19

5. Методичні вказівки щодо оформлення та подання Задачі №5б… 22

6. Методичні вказівки до виконання теоретичної частини

контрольної роботи……………………………………………………... 25

7. Порядок та критерії поточного оцінювання знань…………………. 25

8. Список рекомендованої літератури..................................................... 27


ВСТУП

Навчальна дисципліна “Управління витратами” вивчається згідно навчального плану підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня “бакалавр” за спеціальністю “Економіка підприємства”, денної форми навчання

Управління витратами – економічна дисципліна, що синтезує в собі термінологію і методи інших дисциплін, яка поєднує знання про роботу підприємства, використання ним оптимально мінімальних витрат для досягнення підприємством основної мети функціонування – прибутку.

Мета навчальної дисципліни полягає у засвоєнні теоретичних знань про основні поняття і практичні аспекти управління витратами на підприємстві.

Завдання навчальної дисципліни полягає у вивченні методів, способів і засобів обліку, контролю та аналізу витрат на підприємстві.

Виконання індивідуальних робіт передбачає необхідність опанування теоретичного матеріалу, наданого згідно робочого навчального плану. Студенти повинні набути вміння:

- визначенні витрат на різних стадіях життєвого циклу виробництва;

- виявлення основи прогнозування і планування витрат;

- вивчення впливу організації матеріального забезпечення підприємства та витрат.

Дисципліна «Управління витратами», широко застосовує основні принципи, поняття та положення з економіки підприємства. Як економічна наука вона не може розвиватися окремо від теоретичних наук про економіку, зокрема мікроекономіки та теорії виробництва і витрат.

Індивідуальна робота спрямована на закріплення теоретичного матеріалу та вироблення у студентів практичних навичок до застосування теоретичних знань у розв’язанні конкретних завдань по управлінню витратами. Вона є складовою частиною навчального процесу, активною формою самостійної роботи студентів.

Індивідуальна робота включає одне теоретичне питання, що потребує розгорнутої відповіді, відповідно до робочої навчальної програми для УІІ семестру, та 5 індивідуальних практичних завдань, що охоплюють всі теми, які вивчаються студентами у УІІ навчальному семестрі.

Варіант роботи обирається згідно таблиці розподілу варіантів контрольних завдань (табл..1). Індивідуальна робота оформляється на аркушах А4 формату.

Перед кожним завданням індивідуальної роботи наводиться його умова. Кожне наступне завдання починається з нової сторінки.

У тексті роботи не допускається виправлення, скорочення слів та використання абревіатури.

На титульному листі роботи вказуються відомча підпорядкованість, назва навчального закладу, найменування кафедри та дисципліни, номер варіанта, відомості про студента, який виконував роботу, та викладача кафедри, який буде її перевіряти.

Після перевірки робота підлягає публічному захисту. Не зарахована робота повертається студентові на доопрацювання.

До заліку допускаються ті студенти, роботи яких виконані за індивідуальним варіантом, перевірені викладачем, допущені до захисту та публічно захищені.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 264 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...