Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Сучасні тенденції розвитку мастильних фільтрів



Фільтри системи мащення призначені для очищення мастила від часток металу, нагару, смол, бруду. Для цього використовують щілинні та відцентрові фільтри.

У системах мащення автомобільних двигунів застосовують фільтри грубої та тонкої очистки, які затримують частки розміром відповідно (30…60) та (0,5…1) мкм.

Фільтри грубої очистки (повно поточні, які мають малий опір потоку мастила) встановлюються у систему мащення послідовно для фільтрації всього потоку мастила.

Фільтри тонкої очистки мастила, які мають значний опір потоку мастила, встановлюються паралельно, або послідовно у систему мащення.

Застосування повно поточних фільтрів тонкої очистки мастила дозволяють значно знизити спрацювання поверхонь тертя.

У більшості систем мащення легкових автомобілів встановлюється лише один повно потоковий щілинний фільтр, який виконує грубу та тонку очистку мастила.

Застосування реактивних відцентрових фільтрів (центрифуг) дозволяє найбільш якісно робити очистку мастила.

Рис. 10. Мастильні фільтри

Рис. 11. Відцентровий мастильний фільтр

(Мастильна центрифуга)





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 162 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...