Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Мета і задачі дисципліни



Одеса ОНПУ 2012


Методичні вказівки призначені для надання допомоги студентам при вивченні матеріалу курсу «Фінансовий менеджмент», який є базовою дисципліною для підготовки спеціалістів та магістрів зі спеціальності „Економіка підприємства”.

Фінансовий менеджмент – це процес управління формуванням, розподілом і використанням фінансових ресурсів підприємства та оптимізації обороту його грошових коштів. В основі його лежать методичні підходи, що забезпечують можливість управління доходами та витратами підприємства, його грошовими потоками, управління активами в межах операційної та інвестиційної діяльності, визначення потреби в капіталі та управління його структурою, планування та прогнозування фінансово-господарської діяльності, фінансовий аналіз основних результатів, управління ризиками підприємницької діяльності та інше.

Мета курсу – формування системи знань з методології обґрунтування альтернативних фінансових рішень, оволодіння принципами розробки фінансової політики підприємства з окремих напрямів його діяльності.

Предмет курсу – методологія та інструментарій фінансового аналізу, фінансового планування діяльності підприємства та управління станом його фінансових ресурсів.

Внаслідок вивчення дисципліни студент повинен знати:

- основи фінансової математики

- сутність та методологічні основи фінансового менеджменту;

- методи управління активами підприємства;

- методи управління фінансовими ризиками;

- сутність інструментів антикризового управління грошовими потоками, прибутком, інвестиціями, активами та вміти їх застосовувати;

- методику визначення вартості капіталу та використовувати її на практиці;

способи оптимізації структури капіталу.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 201 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...