Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Переоцінка основних засобів і нематеріальних активів



Відповідно до вимог МСБО 16 переоцінку основних засобів слід проводити, виходячи з їх справедливої вартості на дату переоцінки.

Справедлива вартість основних засобів (Fair Value) - це ринкова вартість об'єкту.

Рис. 3.2. Схема відображення переоцінки основних засобів в обліку за П(С)БО 7

Міжнародні стандарти визначають наступне правило обліку і відображенні в звітності переоцінки основних засобів:

o якщо балансова вартість об'єкту основного засобу збільшується в результаті переоцінки, то це відображується в розділі власного капіталу за статтею "Додатковий капітал при переоцінці" (revaluation surplus). Так збільшення відносять до категорії доходів прямо на капітал;

o якщо балансова вартість об'єкту основного засобу зменшується в результаті переоцінки, то це відображується як витрати звітного періоду та одночасно відноситься на зменшення капіталу за статтею "Додатковий капітал при переоцінці".

В момент вибуття об'єкту основного засобу, що переоцінювався "Додатковий капітал при переоцінці" переводиться в нерозподілений прибуток прямою проводкою.

Рис. 4.1. Схема відображення переоцінки нематеріальних активів в обліку за П(С)БО 8





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 391 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...