Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Джерела механічної енергії



В якості джерел механічної енергії використовуються маховики, стиснутий холодний газ та гарячі гази, які утворюються в результаті згорання твердого або рідкого палива.

Стиснутий газ під тиском 100 – 400 кг/см2, „редуцируємий” до робочого тиску, широко використовується в рульових машинах, а також для приведення в дію турбін, гіроскопів, гідроакумуляторів і других пристроїв. Конструктивно балони повітряних акумуляторів тиску виконуються у вигляді шара, тора, еліпсоїда обертання, або зв¢язків циліндрів, що зварюються їз високостійкої сталі або титанових сплавів.

Гарячі гази утворюються в результаті згорання палива в газогенераторах, які можуть бути двох типів: твердопаливні та рідинні.

З твердих палив найбільш використовуються перхлоратні та нітрогліцеринові пороха. В більшості випадків використовуються циліндричні шашки, які горять з торця, що забезпечує приблизно постійний тиск.

Газогенератори можуть бути докритичними та надкритичними. Надкритичні газогенератори дають більшу масу ніж докритичні, тому такі газогенератори використовуються, в основному, в якості невеликих пускових старперів для рідинних ракетних двигунів.

В рідинних газогенераторах в якості палива використовують перекис водню Н2О2, ізопропілнітрат та інші, в яких паливо та окислювач знаходиться в хімічно зв¢язаному стані. При розкладі Н2О2 утворюється газовий струмінь температурою 600оС; газ ізопропілнітрата має температуру 1300оС.

Системи, які працюють на рідкому паливі більш складні та менш надійні.

Але до переваг рідинних газогенераторів слід віднести можливість регулювання тиску шляхом зміни подачі палива та можливість роботи на протязі значного періоду.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 413 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...