Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Система ТРН-АД



Регулювання в системі ТРН-АД здійснюється за допомогою зміни напруги на затискачі статора шляхом зміни кута відмикання тиристорів.

Рис. 1.10 Структурна схема системи ТРН-АД

Рис. 1.11 Характеристики системи ТРН-АД

Переваги ЕП по системі ТРН-АД: По первинних затратах на 30-40% дешевше, ніж ЕП з частотним перетворювачем; на 20-50% знижені витрати на тех. обслуговування.

Недоліком ЕП по системі ТРН-АД є низький діапазон регулювання - Д=2:1.

Цей недолік, в деякому ступіні може бути усунутий при використанні АЕП з регульованою ЕРС в обмотці статора, тобто регулюванням не напруги, а ЕРС.

Для асинхронних двигунів з фазним ротором регулювання швидкості може здійснюватися впливом на коло ротору двигуна. При введення додаткового опору в коло ротора (рис. 1.2, рис. 1.4) енергія ковзання розсіюється не в об’ємі двигуна, а в опорах. Цей спосіб регулювання оцінюється як неекономічний. При використанні релейно-контактних схем виключається плавність регулювання швидкості. В даний час керування з введенням додаткових опорів в коло ротора використовується, в основному, для пуску асинхронних двигунів з фазним ротором, а також в кранових електроприводах.

Всі способи регулювання, які основані на зміні ковзання асинхронного двигуна, зв’язані з виділенням енергії ковзання в роторному колі двигуна. В вищерозглянутих способах ця енергія витрачувалась на нагрів обмотки ротора і роторних опорів. Існують системи регулюємого електропривода, в яких енергія ковзання не втрачається в опорах, а використовується корисно – повертається в коло живлення, що робить регулювання в цих системах економічним. До таких систем регулюємого привода відносяться асинхронні вентиляторні каскади і двигуни подвійного живлення.

Контрольні запитання

1. Основні способи регулювання асинхронних двигунів

2. Недоліки частотного регулювання

3. Схема АЕП з АД з реостатним регулюванням

4. Структурна схема система ТРН-АД

5. Недоліки способів регулювання, які основані на зміні ковзання асинхронного двигуна





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 517 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...