Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Акумуляторна батарея 12СТ-70М



Акумуляторна батарея служить для живлення стартера при пуску двигунів машини й забезпечення електроенергією інших її споживачів при непрацюючих генераторах і у випадку, коли потужність, споживана включеними споживачами машини, перевищує потужність генераторів.

Батарея стартерная 12СТ-70М. Вона розташована у відділенні силової установки з правої сторони.

Акумуляторна батарея складається із дванадцяти послідовно з'єднаних акумуляторів, кожний з яких має сім позитивних і вісім негативних пластин однакової товщини. Між пластинами встановлені сепаратори з мікропористого ебоніту (міпора).

Акумуляторна батарея збирається в дерев'яному ящику, куди встановлюються три моноблоки з ебоніту, у кожному з яких по чотири ячейки (сосуди) для акумуляторів. Місця з'єднання кришок з баками й дерев'яним ящиком загерметизовані мастикою. Зверху батарея закривається міцною дерев'яною кришкою. Затискачі виведені на передню стінку ящика й закриті від випадкових коротких замикань захисною коробкою. На торцях ящика є металеві ручки для перенесення батареї.

Батарея кріпиться на спеціальній основі за допомогою чотирьох стяжок. Стяжки за допомогою гайок-баранчиків через металеву кришку, установлювану поверх дерев'яної, притискають батарею до основи.

Перевіряти стан акумуляторної батареї на машині в такий спосіб:

- не включаючи вимикач батареї, нажати на кнопку вольтамперметра. Всі споживачі електроенергії при цьому повинні бути виключені. Показання вольтамперметра повинне дорівнювати нулю. Відхилення стрілки вкаже на наявність витоку струму (основна причина витоку - забруднена поверхня акумуляторної батареї);

- включити вимикач батареї, нажати на кнопку вольтамперметра й заміряти ЭДС акумуляторної батареї. Показання вольтамперметра повинне бути не менше 24 V. Напруга менше зазначеної величини свідчить про те, що акумуляторна батарея несправна або розряджена. У цьому випадку треба запустити двигуни, встановити середнє число обертів. Після 10-15 хв роботи перевірити величину зарядного струму. При справній і повністю зарядженій батареї зарядний струм настільки малий, що показання амперметра знижуються майже до нуля.

Для подзаряда або проведення контрольно-тренувального циклу акумуляторну батарею необхідно зняти з машини.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 417 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...