Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Журнал передачі ключів від сейфа з наркотичними препаратами



Дата Ключі Підпис медсестри Підпис лікаря Назва препарату Кількість
17.02.2009. здав прийняв Гончаренко Назарук Іванов Промедол 2%-1,0 9 ампул

Наркотичні анальгетики вводять лише за призначенням лікаря та в його присутності. Про виконану ін'єкцію роблять записи (зазначають назву препарату, його процентну концентрацію, кількість і час введення) в історії хвороби та спеціальному листку призначень наркотичних препаратів. Під цими записами ставлять свої підписи лікар, який був присутній під час введення, та медична сестра, яка вводила наркотичний препарат. Порожні ампули з-під наркотичних препаратів не викидають, а передають разом з невикористаними ампулами і ключами від сейфа медичній сестрі, яка приймає чергування. При цьому перевіряють відповідність запису в «Журналі обліку наркотичних препаратів» наявності наповнених і порожніх ампул.

На посту медичної сестри медикаменти для зовнішнього і внутрішнього застосування повинні зберігатися у шафах, що закриваються, на окремих поличках з позначками «Зовнішні», «Внутрішні». Ампули з лікарськими препаратами для парентерального введення зберігають у процедурному кабінеті в шафі на поличці з позначкою «Ін'єкційні». Кожен флакон, банка, коробка, що містять медикаменти, повинні мати відповідні етикетки.

На посту медична сестра складає лікарські препарати по групах - в одне гніздо складає антибіотики (еритроміцин, олететрин та ін.), в друге — сечогінні (фуросемід, гіпотіазид та ін.), в третє — гіпотензивні (резерпін, клофелін та ін.). Це дає змогу швидко знайти необхідні ліки.

У місцях зберігання лікарських препаратів повинні витримуватися температурний і світловий режими. Настої, відвари, емульсії, сироватки, вакцини, пеніцилін, органопрепарати, розчини, що містять глюкозу, мають зберігатися лише в холодильниках (температура 2—10°С). Препарати з різким запахом (йодоформ, лізол, метилсаліцилат та ін.) зберігають окремо, щоб їхній запах не поширювався на інші препарати. Окремо зберігають вогненебезпечні речовини: спирт, ефір, бензин, а також перев'язувальний матеріал, шприци та голки. Спиртові та ефірні розчини, настої і екстракти не псуються, але з них випаровується спирт або ефір, внаслідок чого вони стають більш концентрованими. Тому зберігають їх у флаконах з добре притертим корком. Мікстури зберігають до 3 днів, відвари, настої, слизи — 2 доби. Стерильні розчини, виготовлені в аптеці, які застосовують для ін’єкцій, зберігають 3 доби. Якщо протягом цього часу вони не були використані, їх виливають навіть при відсутності ознак непридатності (зміни кольору, появи осаду тощо).





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 2870 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...