Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 3. Доступ до інформації: поняття, правове регулювання



Поняття доступу громадян до інформації, його зв'язок з інститутом свободи слова.

Поняття доступу до інформації. Правове визначення поняття «доступ до інформації». Активне іі пасивне право доступу до інформації. Суб’єкти доступу до інформації. Поняття свободи слова. Зв'язок та співвідношення поняття «свобода слова» та поняття «доступ до інформації».

Міжнародно-правові гарантії реалізації права громадян на інформацію та доступ до інформації. Гарантії невтручання в особисте та сімейне життя. Судовий захист прав громадян від недостовірної інформації про себе і членів сім’ї. Право на відшкодування матеріальної і моральної шкоди. Міжнародно-правові акти, які закріплюють гарантії реалізації права громадян на інформацію та доступ до інформації та їх зміст. Процедури та принципи доступу до інформації різних видів.

Національне законодавство, що гарантує право на доступ до інформації. Система нормативно-правових актів, що закріплюють гарантії права на доступ до інформації. Конституційно-правові гарантії права на доступ до інформації. Гарантії встановлені Законом України «Про телебачення і радіомовлення», Законом України «Про обов’язковий примірник документів», Законом України «Про електронні документи та електронний документообіг» та інші.

Загальні положення про інформаційну безпеку. Поняття безпеки. Поняття інформаційної безпеки. Їх співвідношення та взаємодія. Поняття інформаційної війни.

Система забезпечення інформаційної безпеки. Інформаційна безпека людини і суспільства. Інформаційна безпека держави. Державно-правовий механізм інформаційної безпеки. Інституційний механізм інформаційної безпеки. Правовий статус учасників правовідносин у сфері політики інформаційної безпеки. Правовий механізм інформаційної безпеки.

Доктрина інформаційної безпеки та її принципи. Правова база інформаційної безпеки. Напрямки забезпечення інформаційної безпеки.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 1362 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...