Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Роль Верховної Ради У. у здійсненні економічної та соц.ї політики



Верховна Рада У. розглядає та вирішує найважливіші питання державного і суспільного життя держави, що потребують законодавчого регулювання, а також здійснює установчі та контрольні функції, передбачені Конституцією У..

Верховна Рада У. — є однопалатним представницьким органом законодавчої влади, до складу якої входять 450 народних депутатів, які обираються на підставі загального, рівного, прямого виборчого права шляхом таємного голосування строком на чотири роки. Народні депутати У. здійснюють свої повноваження на постійній основі і не можуть бути на державній службі або мати інший представницький мандат.

Верховна Рада У., як вищий законодавчий орган, виконує такі функції у сфері управління економікою: приймає закони, які регулю­ють розвиток ек-ки; визначає засади внутрішньої і зовнішньої економічної політики; затверджує загальнодержавні програми еконо­мічного, науково-технічного, соц.го, національно-культурного розвитку, охорони довкілля; розглядає і приймає рішення щодо схва­лення програми діяльності Кабінету Міністрів У.; затверджує рішення про надання Україною позик та економічної допомоги іно­земним державам і міжнародним організаціям, а також про одержан­ня Україною від іноземних держав, банків і міжнародних фінансових організацій позик, непередбачених державним бюджетом У., контролює їхнє використання; затверджує перелік об'єктів привати­заці





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 207 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...