Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Формули. Формули у випускній роботі (якщо їх більше однієї) нумерують у межах розділу



Формули у випускній роботі (якщо їх більше однієї) нумерують у межах розділу. Номер формули складається з номера розділу і порядкового номера формули в розділі, між якими ставлять крапку. Номери формул пишуть біля правого поля аркуша на рівні відповідної формули у круглих дужках, наприклад: (3.1) - перша формула третього розділу.

Рівняння і формули треба виділяти з тексту вільними рядками. Вище і нижче кожної формули потрібно залишати не менше одного вільного рядка. Якщо рівняння не вміщується в один рядок, його слід перенести після знака рівняння (=) або після знаків плюс (+), мінус (-), множення (х) і ділення (:).

Роздатковий матеріал

Ілюструють випускні роботи виходячи із певного загального задуму, за ретельно продуманим тематичним планом, який допомагає уникнути ілюстрацій випадкових, пов'язаних із другорядними деталями тексту, і запобігти невиправданим пропускам ілюстрацій до найважливіших тем. Кожна ілюстрація має відповідати тексту, а текст - ілюстрації.

Кількість ілюстрацій у роботі, визначається її змістом і повинна бути достатньою для того, щоб надати тексту роботи ясності і конкретності.

Кількість таблиць і схем, що ілюструють основні положення випускної роботи, не повинна бути менше 5-х листів формату А4, виконаних у кількості комплектів, що відповідає складу ДЕК.

Загальні правила цитування та посилання на використані джерела

Бібліографічне посилання - це сукупність бібліографічних відомостей про цитовану працю, інший документ, що розглядається або згадується у тексті, необхідне для їх загальної характеристики, ідентифікації та пошуку.

Загальні вимоги до цитування такі:

· текст цитати починається і закінчується лапками і наводиться в тій граматичній формі, в якій він поданий у джерелі, із збереженням особливостей авторського написання. Наукові терміни, запропоновані іншими авторами, не виділяються лапками, за винятком тих, що викликають загальну полеміку. У цих випадках використовується вираз «так званий»;

· цитування повинне бути повним, без довільного скорочення авторського тексту і без перекручень думок автора. Пропуск слів, речень, абзаців при цитуванні допускається без перекручення авторського тексту і позначається трьома крапками. Вони ставляться у будь-якому місці цитати (на початку, всередині, наприкінці). Якщо перед випущеним текстом або за ним стояв розділовий знак, то він не зберігається;

· кожна цитата обов'язково супроводжується посиланням на джерело;

· при непрямому цитуванні (переказі, викладенні думок інших авторів своїми словами), слід бути гранично точним у викладенні думок автора, коректним щодо оцінювання його результатів і давати відповідні посилання на джерело.

Посилання слід давати на останні видання публікацій.

Посилання у тексті випускної роботи на джерела слід позначати порядковим номером за переліком списку використаних джерел, виокремленим двома квадратними дужками (наприклад: …у працях [15-18]...;...у п.п., 5.5 Інструкції... [5]).

Посилання на ілюстрацію у випускній (бакалаврській) роботі позначається порядковим номером ілюстрації (наприклад: на рис. 1.1); посилання на формули - порядковим номером формули в круглих дужках (наприклад: у формулі (2.3)); посилання на таблицю -порядковим номером таблиці (наприклад: у табл. 3.2); посилання на додаток - позначенням додатку у круглих дужках (наприклад: (додаток 3)). При повторному посиланні на ілюстрації, таблиці та додатки вказують скорочено слово «дивись» (наприклад: див. табл. 1.2; див. рис. 1.1; див. у додатку 3).





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 234 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...