Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ПЕРЕДМОВА. Інститут міжнародних відносин



КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

Інститут міжнародних відносин

Кафедра міжнародної інформації

Укладач: доц. Андрєєва О.М.

МЕТОДИЧНІ ПОРАДИ ДО НАПИСАННЯ ДИПЛОМНИХ РОБІТ МАГІСТРА

Для студентів спеціальності

8.030404 “Міжнародна інформація

Затверджено

на засіданні кафедри

міжнародної інформації

Протокол №

від " " 2012 р

Завідувач кафедри

____________ Рижков М.М.

Директор інституту

____________Копійка В. В.

КИЇВ – 2012


Методичні поради до написання дипломних робіт магістра

Укладач:д.політ.н., доц. Андрєєва Ольга Миколаївна

Погоджено

з науково-методичною комісією

«____» ______________ 200__р.

___________________________

Підпис голови НМК факультету/ інституту


ПЕРЕДМОВА

Дипломна робота магістра являє собою самостійне наукове дослідження, виконане студентом під керівництвом наукового керівника з числа викладачів кафедри, що підлягає захисту під час роботи державної екзаменаційної комісії після завершення навчання на освітньо-кваліфікаційному рівні магістра.

Мета і завдання дипломної роботи магістра полягає в узагальненні та використанні теоретичних знань та практичних умінь інноваційного характеру, здобутих студентом під час навчання за освітньо-кваліфікаційною програмою магістр за спеціальністю 8.030404 “Міжнародна інформація”

Основними завданнями виконання дипломної роботи є:

ü Закріплення та поглиблення теоретичних знань та набуття умінь самостійного вирішення конкретних завдань в галузі міжнародної інформації;

ü Набуття умінь самостійного аналітичного опрацювання та обґрунтування конкретних проблем галузі та шляхів їх подолання.

ü Розвиток умінь студента самостійно систематизувати та аналізувати літературу з теми, оволодіння методикою досліджень узагальнень та логічного викладу матеріалу.

Об’єктом написання дипломної роботи магістра називають те, на що спрямована пізнавальна діяльність студента взагалі, та галузь міжнародна інформація, зокрема.

Предметом являються досліджувані властивості, ставлення до об’єкта взагалі, та інформаційні зв’язки суб’єктів міжнародних інформаційних відносин, зокрема.

В дипломній роботі студент повинен:

- Показати досконалі теоретичні знання з обраної теми та вміння проблемно їх застосовувати.

- Обґрунтувати актуальність теми, відповідність її сучасному стану розвитку науки, практичним завданням галузі.

- Уміти критично аналізувати монографічні та періодичні видання з теми, узагальнювати матеріали в сфері міжнародної інформації, робити висновки і пропозиції.

- Дати характеристику витокам досліджуваної проблеми.

- Показати уміння та навички в проведенні експерименту, аналізу і розрахунків, володіння сучасною обчислювальною технікою.

- Уміти узагальнювати результати, застосовувати сучасні методи оцінки політичної ефективності запропонованих заходів, лаконічності формулювати висновки і аргументації, обґрунтувати практичні рекомендації.

Загальними вимогами до дипломної роботи є:

- цільова спрямованість;

- чітка побудова;

- логічна послідовність викладу матеріалу;

- глибина дослідження і повнота висвітлення питань;

- переконливість аргументацій;

- стислість і точність формулювань;

- конкретність викладу результатів роботи;

- доказовість висновків і обґрунтованість рекомендацій;

- грамотне оформлення.

Студенту, який захистив дипломну роботу, склав державний екзамен відповідно до вимог освітньо-професійної програми підготовки, рішенням державної екзаменаційної комісії присвоюється освітньо-кваліфікаційний рівень магістра та присвоюється кваліфікація інформаційний аналітик-міжнародник, видається державний документ про освіту.

Рішення державної комісії про оцінку знань, виявлених при захисті дипломної роботи, а також про присвоєння студенту-випускнику освітньо-кваліфікаційного рівня магістр та видання йому державного документа про освіту, приймається державною комісією на закритому засіданні відкритим голосуванням звичайною більшістю голосів членів комісії, які брали участь в засіданні. При однаковій кількості голосів голос Голови державної екзаменаційної комісії є вирішальним.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 187 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...