Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Передмова. Розвиток суспільства, окремих його сфер неможливий без встановлення і реалізації певного набору законів



Розвиток суспільства, окремих його сфер неможливий без встановлення і реалізації певного набору законів, правил, норм, алгоритму його поведінки в цілому і його складових зокрема. Потреба узгодження дій задля одержання бажаного результату зумовила появу управління, під яким розуміють цілеспрямований вплив, необхідний для узгодженої спільної діяльності людей.

Управління є досить складне суспільне явище, яке наука трактує як функцію організованих систем, що забезпечує збереження їх структури, підтримання режиму діяльності, реалізацію їх програм, досягнення їх мети. Адміністративний менеджмент – суспільна наука, яка вивчає державне управління, управлінські процеси, взаємовідносини між органами виконавчої влади, а також їх взаємодію із зовнішнім середовищем.

Адміністративний менеджмент як навчальна дисципліна може бути подана у вигляді напрямів, до ключових з яких слід віднести наступні:

методологія, аналіз базових понять і концепцій;

історія і становлення адміністративної думки, науки;

сучасна теорія адміністративного управління;

системний аналіз і різні підходи до вивчення (державно-адміністративне управління як система);

адміністрування як процес, процедури і взаємовідносини в державних установах;

адміністративний менеджмент як політика і стратегія проведення адміністративних реформ.

Вивчення дисципліни «Адміністративний менеджмент» передбачено для студентів факультету менеджменту спеціальності 6.03060101 «Менеджмент організації і адміністрування», 6.03060104«»Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності

Місце дисципліни: підвищення ефективності управління організаційними структурами завдяки правильному використанню менеджерами різних рівнів принципів та інструментів адміністрування, створенню цілісної системи адміністративного управління організацією. Дати фахівцеві будь-якої професії мінімальний обсяг знань і навичок для роботи як керівник колективу, уміння виконувати процедури керування, прийняття рішень, ділового спілкування й забезпечення процесів керування.

Завдання: вивчення термінологічної бази з адміністративного менеджменту; обґрунтування ролі адміністрації та менеджера-адміністратора в системі адміністративного менеджменту; вивчення функцій та процесу адміністративного менеджменту; формування вмінь щодо планування та організовування адміністративної роботи; обґрунтування вибору форм і методів адміністративного впливу на підлеглих; вивчення форм адміністративного контролювання та регулювання діяльності; формування інформаційно-адміністративного забезпечення роботи організації; одержання студентами знань, умінь і навичок в області керування організацією, підприємством і його функціональними підрозділами; ознайомлення із принципами, функціями й методами керування, технологією прийняття управлінських рішень.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

- знати: -технологію прийняття управлінських рішень

- технологію й психологією ділового спілкування

- технологію роботи з документами

- техніку телефонних переговорів

- управління соціальним розвитком трудового колективу

- планування й організацію роботи й робочого дня менеджера

- створення іміджу керівника

- управління діловою кар’єрою

- правильне використання форм і методів адміністративного впливу на підлеглих

- принципи, функції й методи керування

- технологію прийняття управлінських рішень.

- вміти: здійснювати організаційну, розпорядницьку й виконавську діяльність

- забезпечувати дотримання трудових правовідносин

- розраховувати показники планування і прогнозування.

- інформаційно та документально забезпечувати управління персоналом

- класифікувати персонал за функціональними обов’язками

- планувати та організовувати адміністративну роботу

- застосовувати відповідні форми адміністративного контролювання

- регулювати діяльності адміністративних працівників.

В процесі вивчення предмету в студентів розширюється кругозір, поглиблюються знання з питань політики держави, розвивається вміння свідомо враховувати вимоги об‘єктивних законів в діяльності депутатів та представницьких органів місцевого самоврядування. Вивчення предмету дає великі можливості для розвитку мови, логічного мислення, вміння критично оцінювати і аналізувати результати своєї творчої праці на прикладах.

ОРІЄНТОВНИЙ РОЗПОДІЛ НАВЧАЛЬНОГО ЧАСУ, %





Дата публикования: 2015-04-09; Прочитано: 299 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...