Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Практичне заняття № 4. Розрахунок сушарок без рециркуляції повітря



Мета: визначення вхідних та вихідних параметрів агенту сушіння та вологого матеріалу, вивчення порядку проведення розрахунку процесу сушіння в однозонній сушарці камерного типу без рециркуляції повітря аналітичним та графічним методами з використанням I – d діаграми.

На рис. 4.1 подано розрахункову схему сушарки камерного типу періодичної дії без рециркуляції повітря. Зовнішнє повітря з параметрами t0, φ0, d0, I0 підігрівається у калорифері 2 до стану t1, φ1, d1, I1 і подається вентиляційним пристроєм 1 до сушарки 3, у якій отримує додаткове тепло віддодаткової поверхні підігріву 4.

Відпрацьоване повітря з параметрами t2, φ2, d2, I2 цілком виходить назовні.

З одним кілограмом сухого повітря до сушарки надходить d1/1000 кг пари, а за годину L(d1/1000) вологи, а кількість вологи, що відноситься з сушильної камери, становить L(d2/1000). Отже, кількість вологи, одержаної повітрям в сушильній камері, становить:

, (4.1)

 
 

Рис. 4.1. Схема сушарки періодичної дії без рециркуляції повітря

Якщо вважати, що волога W, яка виділяється з матеріалу, повністю надходить у повітря, яке відводиться з сушарки, то одержимо рівняння:

, (4.2)

При розрахунку сушарок вважається, що втрати повітря та вологи відсутні, а до визначеної в кінцевому розрахунку кількості повітря та тепла вводяться поправки на присоси та витоки.

Визначаємо кількість циркулюючого в сушильній камері сухого повітря:

, (4.3)

Питома витрата сухого повітря в сушарці:

, (4.4)

(у сушарках без рециркуляції d1=d0).

Об’єм повітря:

, (4.5)

де vпр – знаходять за параметрами того місця сушарки, для якого визначається об’єм.





Дата публикования: 2015-04-09; Прочитано: 164 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...