Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Привітаюсь, висловлю своє здивування безладдям і запропоную підготувати клас до уроку



Завдання 9. Виберіть одну найдоцільнішу лінію поведінки.

Ви підходите до групи своїх вихованців, учнів 6-го класу, які не бачать вас, і чуєте у їхньому лексиконі вкрай брутальні слова. Учні побачили вас і зрозуміли, що вчитель почув їх лихослів’я. Ваші дії:

Я висловлю своє обурення такою поведінкою: «Ви малеча, навчаєтесь у школі і так ганьбите себе. Хіба можна опускатись до рівня покидьків суспільства?»

Повідомлю учням, що почула ненормативну лексику, висловлю з цього приводу свої почуття і сподівання, що цього більше не буде. А через деякий час, достатньо підготувавшись, проведу з учнями бесіду про історію виникнення лихослівної лексики, невластивість її українській мові, українському мен­талітету, аргументую, що ця лексика була властива поневолю­вачам і використовувалася з метою принизити раба.

Зроблю вигляд, що не чула їхньої лексики. Переведу розмову на інше. А через деякий час, достатньо підготувавшись, проведу з учнями бесіду про історію виникнення лихослівної лексики, невластивість її українській мові, українському мен­талітету, аргументую, що ця лексика була властива поневолю­вачам і використовувалася з метою принизити раба.

Зроблю вигляд, що не чула їхньої лексики. Пізніше проведу індивідуальну бесіду зі своїми вихованцями, присоромлю їх.

Запрошу до школи батьків лихословів. Виявлю своє не­вдоволення поведінкою дітей, пообіцявши обговорити це пи­тання на класних батьківських зборах.





Дата публикования: 2015-04-08; Прочитано: 253 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...