Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок розподілу непрямих витрат



6. Витрати на утримання і експлуатацію машин і обладнання (ВУЕМО) можуть розподілятися 3-ма способами.

а) на спеціалізованих виробництвах, що випускають тільки один вид продукції, ВУЕМО розподіляються методом прямого рахунку;

б) на підприємствах, що випускають продукцію з однаковими (приблизно рівними) рівнями механізації виробництва і структурою машиноемності продукції, ВУЕМО можуть розподілятися у відповідності з рекомендаціями СБО 16 «Витрати»:

* пропорційно сумі основної зарплати виробничих робочих;

* пропорційно прямим витратам на оплату праці;

* пропорційно прямим матеріальним витратам;

* пропорційно всій сумі прямих витрат на одиницю продукції.

в) на підприємствах, що випускають продукцію з різним рівнем механізації виробництва і/чи різноманітною структурою машиноємності продукції ВУЕМО повинні розподілятися на основі кошторисних ставок. Останні розраховуються на основі:

- машинного часу (в розрізі окремих груп обладнання), що витрачається на виготовлення одного виробу;

- вартості однієї машино-години (верстато-години) відповідного обладнання.

7. Загальновиробничі витрати. Якщо підприємство (цех) випускає один вид продукції, то ЗВВ будуть прямими витратами і не потребують розподілу по видам продукції. В других випадках необхідно вибрати базу розподілу (СБО 16 «Витрати»).

8. Адміністративні витрати розподіляються аналогічно загальновиробничим витратам.

9. Витрати на збут. Частина витрат, пов’язаних із збутом продукції, являються прямими (тобто можуть бути віднесені до конкретних видів продукції) і розподіляються методом прямого рахунку. Друга частина, яка відноситься до непрямих витрат, розподіляється пропорційно виробничій собівартості одиниці продукції.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 213 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...