Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТЕМА 43. Фінансовий облік доходів будівельних підприємств



План

Вступ

Розділ 1. Сутність, визнання, оцінка та класифікація доходів за будівельним контрактом, значення та завдання їх обліку

Розділ 2. Фінансовий облік доходів на будівельному підприємстві

2.1Характеристика господарської діяльності підприємства 2.2Документальне оформлення та облік доходів будівельних підприємств

2.3Відображення інформації про доходи будівельних підприємств у фінансовій звітності

Розділ 3. Напрями вдосконалення обліку доходів будівельних підприємств

Висновки

У вступі необхідно розкрити значення будівельної галузі для розвитку економіки України. Навести прізвища авторів, які досліджували вказану проблематику. Вказати мету та завдання, визначити об’єкт і суб’єкт, методи та інформаційну базу дослідження.

У першому розділі звернути увагу на особливості будівельного виробництва та їх вплив на побудову системи бухгалтерського обліку, на необхідність налагодження ефективності господарювання. Розглянути види будівельних контрактів, вимоги до визнання доходів впродовж виконання будівельного контракту та до їх оцінки відповідно до П(С)БО 18 «Будівельні контракти», навести огляд нормативно-правових актів, якими регламентується фінансовий облік на будівельних підприємствах і, зокрема, облік доходів. Розкриваючи значення та завдання обліку доходів будівельних підприємств, необхідно зважити на те, що об’єктами будівництва можуть бути як сукупність будівель і споруд, так і окремі будівлі і споруди, будівництво яких здійснюється за єдиним проектом. Будівництвом також вважається спорудження нового об’єкта, реконструкція, розширення, добудова, реставрація і ремонт об’єктів, виконання монтажних робіт. Доходи протягом виконання будівельного контракту визнаються з урахуванням ступеня завершеності робіт на дату балансу, якщо кінцевий фінансовий результат цього контракту може бути достовіно оцінений.

У другому розділі розкрити особливості господарської діяльності досліджуваного підприємства, описати структуру бухгалтерії, Наказ про облікову політику підприємства та форму бухгалтерського обліку.

Документування, синтетичний та аналітичний облік доходів будівельних підприємств розкрити на прикладі досліджуваного підприємства. Навести типові господарські операції та кореспонденцію рахунків з обліку доходів. Вказати, які реєстри аналітичного обліку використовуються для обліку доходів на досліджуваному підприємстві.

Форми фінансової звітності та в яких статтях відображається інформація про доходи будівельних підприємств.

У третьому розділі розкрити напрями вдосконалення обліку доходів будівельних підприємств.

У висновках узагальнити результати дослідження обліку доходів будівельних підприємств і вказати напрями його удосконалення.

У додатки включити: витяг зі статуту підприємства; Наказ про облікову політику підприємства; первинні документи; облікові реєстри за основними рахунками теми; витяг з Головної книги; фінансову звітність.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 328 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...