Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТЕМА 40. Фінансовий облік реалізації основних засобів



План

Вступ

Розділ 1. Сутність, визнання та оцінка основних засобів, утримуваних для продажу, значення і завдання їх обліку

Розділ 2. Фінансовий облік реалізації основних засобів на підприємстві

2.1Характеристика господарської діяльності підприємства 2.2Документальне оформлення реалізації основних засобів

2.3Синтетичний і аналітичний облік реалізації основних засобів

2.4Відображення інформації про реалізовані основні засоби у фінансовій звітності

Розділ 3.Напрями вдосконалення обліку реалізації основних засобів

Висновки

У вступі необхідно розкрити значення основних засобів, утримуваних для продажу в діяльності підприємства. Навести прізвища авторів, які досліджували вказану проблематику. Вказати мету та завдання, визначити об’єкт і суб’єкт, методи та інформаційну базу дослідження.

Для розкриття першого розділу слід використати П(С)БО 9 «Запаси», П(С)БО 10 «Дебіторська заборгованість», П(С)БО 27 «Необоротні активи, утримувані для продажу, та припинена діяльність», Міжнародні стандарти фінансової звітності, підручники з бухгалтерського та фінансового обліку, матеріали періодичних видань, розкрити сутність основних засобів, утримуваних для продажу, навести зміст критеріїв їх визнання, види оцінки, завдання та значення їх обліку.

У другому розділі розкрити особливості господарської діяльності досліджуваного підприємства, описати структуру бухгалтерії, Наказ про облікову політику підприємства та форму бухгалтерського обліку.

Описати призначення, реквізити, порядок складання і оформлення документів, що засвідчують реалізацію основних засобів, проаналізувати правильність документального оформлення операцій на прикладі конкретного підприємства.

Синтетичний і аналітичний облік реалізації основних засобів розкрити як за Інструкцією про застосування плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов’язань і господарських операцій підприємств і організацій, так і на прикладі практики конкретного підприємства і показати нетипову кореспонденцію або недоліки. Описати аналітичний облік реалізації основних засобів (на прикладі підприємства, яке обране для дослідження) і прикласти реєстри аналітичного і синтетичного обліку.

Форми фінансової звітності та в яких статтях відображається інформація про реалізовані основні засоби.

У третьому розділі розкрити напрями вдосконалення обліку реалізації основних засобів на підприємствах України.

У висновках узагальнити результати дослідження обліку реалізації основних засобів і вказати напрями його удосконалення.

У додатки включити: витяг зі статуту підприємства; Наказ про облікову політику підприємства; первинні документи; облікові реєстри за основними рахунками теми; витяг з Головної книги; фінансову звітність.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 205 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...