Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Чи є підстави притягнення Рєзникова до кримінальної відповідальності, відповідно до ст.ст. 27 та 28 КК України. Визначте види співучасників. Обґрунтуйте відповідь



Задача № 5. За розкрадання будівельних матеріалів зі складу були притягнуті до кримінальної відповідальності Онищук і Зеленский. На досудовому слідстві Зеленский заперечував свою причетність до розкрадання і пояснив, що він як шофер автобази перевіз за винагороду до будинку Онищука, завідувача складом, кілька коробів. Що знаходилося в коробах він не знав. Показання Зеленского підтвердив і Онищук.

Вирішить питання щодо співучасті, відповідно до умов задачі. Визначте види співучасників. Обґрунтуйте відповідь.

Задача № 6. Шумахина, бажаючи помститися Заміської, підмовила свого двоюрідного брата Данелюка, неодноразово засудженого за крадіжки, обікрасти її. Данелюк разом з Івановим та Сидоровим, шляхом обману, ввірвалися в квартиру Заміської. Застосувавши фізичне насильство і загрожуючи ножем, пограбували її, забравши речі й цінності.

Визначте форму співучасті. Зазначте види співучасників. Обґрунтуйте відповідь.

Задача № 7. 16-річний Іванов, разом з 12-річним Сидоровим вчинили крадіжку в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 185 КК України).

Чи будуть вони співучасниками? Визначте форму співучасті. Обґрунтуйте відповідь.

Задача № 8. Іванов замовив Сидорову спричинити тяжкі тілесні ушкодження Петрову. Іванов, перебуваючи у стані сп’яніння, не розрахував сили і вбив Петрова.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 290 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...