Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ВАРІАНТ 2. І. 1. Об’єднання найближчих творчих однодумців, що декларують теоретичні підвалини своєї спільноти, обстоюють їх у дискусіях і суперництві з опонентами



І. 1. Об’єднання найближчих творчих однодумців, що декларують теоретичні підвалини своєї спільноти, обстоюють їх у дискусіях і суперництві з опонентами, прихильниками інших естетичних поглядів це:

a) літературний гурток (угрупування);

b) тип творчості;

c) стиль епохи;

d) літературна течія.

2. До течій модернізму НЕ належить:

a) імпресіонізм;

b) символізм;

c) сюрреалізм;

d) неореалізм.

3. Вид літературної взаємодії, художньо-стилістичний прийом, звернення автора до певного літературного прийому, мотиву, історичного факту, ідеї, сюжету чи образу, щоб настроїти читача на сприйняття свого твору в контексті певної літературної або мистецької традиції це:

a) алюзія;

b) пародія;

c) травестія;

d) цитата.

4. Який тип творчості сформувався у 19 столітті:

a) класицизм;

b) бароко;

c) реалізм;

d) сентименталізм.

5. Тип художньої творчості, поширений у Європі у XVI – XVIII століттях, який характеризується поєднанням релігійних і світських мотивів, образів, тяжінням до контрастів, складною метафоричністю, алегоризмом, емблематичністю, прагненням вразити читача:

a) класицизм;

b) романтизм;

c) бароко;

d) реалізм.

ІІ. Прокоментувати значення терміну "авангардизм".

ІІІ. Сучасний етап розвитку літератури.

ІV. Проблема національної своєрідності історико-літературного процесу.

V. Питання художнього розвитоку і прогресу.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 372 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...