Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Визначення річного економічного ефекту



Річний економічний ефект від застосування нових технологічних процесів, механізації і автоматизації підприємства, засобів організації виробництва і праці, що забезпечують економію виробничих ресурсів при випуску однієї і тієї ж продукції, розраховується за формулою:

Е=(З12) А2=[(С1НК1)-(С2+ ЕнК2)] А2

або

Е= [(Ц1 - З1) - (Ц2 - З2)] А2

Де: З1= С1нК1 і З2= С2+ ЕнК2 приведені витрати одиниці продукції, що виробляється за допомогою базової і нової техніки, грн.

А2 річний обсяг виробництва продукції після впровадження заходів в натуральних одиницях, А2=QR

Ц1 і Ц2 ціна одиниці продукції при нових і базових варіантах.

Річний економічний ефект від виробництва і використання нових методів праці довготривалого застосування (машин, обладнання, приладів та ін.) з покращеними показниками (виробництво, довговічність, витрати експлуатації та ін.) розраховується за формулою:

де З1 і З2 приведені витрати одиниці відповідно базового і нового засобів, що визначаються за формулою, грн.

З = С + ЕН К;

Â1

 -коефіцієнт обліку росту виробництва одиниці нових засобів праці порівняно з базовим.

В1 і В2 – річні обсяги продукції (робіт), що виконуються при використанні одиниці відповідно базового і нових засобів праці, в натуральних одиницях.

Р1Н

Р2Н - коефіцієнт обліку змінення строку служби нового засобу праці порівняно з базовим.

Р12 – частина відрахувань від балансової вартості на повне відновлення базового і нового засобу праці, що визначені з урахуванням морального зносу.

Е4 – нормативний коефіцієнт (0,1).

Економія споживачів на поточних витратах експлуатації і відрахувань від супутніх капітальних вкладень на весь термін служби нового засобу праці в порівнянні з базовим розраховується за формулою:





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 413 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...