Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні положення. Між Міністерством інфраструктури України та Центральним комітетом профспілки працівників житлово-комунального господарства



ГАЛУЗЕВА УГОДА

Між Міністерством інфраструктури України та Центральним комітетом профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України

На 2014 – 2015 роки

Загальні положення

1.1. Цю Галузеву угоду (далі – Галузева угода) укладено між Міністерством інфраструктури України (далі - Мінінфраструктури України) та Центральним комітетом профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України (далі – Галузева Профспілка України), що разом іменуються Сторонами Галузевої угоди.

1.2. Сторони Галузевої угоди діють відповідно до Конституції України, законів України «Про соціальний діалог в Україні», «Про колективні договори і угоди», інших законів і підзаконних правових актів України та норм міжнародного права, своїх положень та статутів.

1.3 Положення Галузевої угоди діють безпосередньо і є обов’язковими для всіх підприємств міського електричного транспорту (трамвай, тролейбус), що перебувають у сфері дії сторін Галузевої угоди (далі – підприємства МЕТ).

1.4. Дія Галузевої угоди спрямована на забезпечення стабільної та якісної роботи підприємств МЕТ та є актом соціального діалогу, який встановлює мінімальні й обов’язкові для врахування на подальших рівнях колективних переговорів галузеві норми в оплаті і умовах праці, пільги, трудові та соціальні гарантії працівників галузі.

1.5. Галузева угода не обмежує права підприємств МЕТ на розширення соціальних гарантій і пільг за рахунок власних коштів. Ці питання регулюються колективними договорами.

1.6. Прийняті Верховною Радою України, Кабінетом Міністрів України спільно з іншими сторонами соціального діалогу нормативно-правові акти, а також норми і положення Генеральної угоди, які забезпечують більш високі трудові і соціальні гарантії, ніж передбачені Галузевою угодою, мають пріоритет перед відповідними положеннями Галузевої угоди.

1.7. Профспілка працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України є повноважним представником працівників підприємств МЕТ України та захисником їх трудових, соціально-економічних прав та інтересів.

1.8. У випадку, якщо протягом дії Галузевої угоди до сфери управління Мінінфраструктури України увійдуть нові суб єкти господарювання міського електротранспорту, а до Галузевої Профспілки України - первинні організації цих суб єктів - дія Галузевої угоди буде поширюватися на працівників цих суб єктів господарювання.

1.9. Галузева угода набирає чинності з моменту підписання усіма Сторонами Галузевої угоди і діє до укладення нової чи продовження цієї Галузевої угоди.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 455 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...