Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги до оформлення дипломної роботи



ДР повинні бути оформлені згідно з вимогами нормативних документів.

Текст складається державною мовою в друкованому вигляді на аркушах формату А4:

- шрифт – Times New Roman (для значеннєвого виділення прикладів, понять тощо допускається використання інших шрифтів);

- розмір шрифту – 14 пт;

- відстань між рядками – 1,5 інтервали, без відступів до та після абзацу;

- відступ першого рядка – 1,25 см;

- верхнє і нижнє поля – 20 мм, ліве – 30 мм, праве – 10 мм;

Текст основної частини ДР поділяють на розділи, підрозділи, пункти та підпункти.

Заголовки структурних частин дипломної роботи “ЗМІСТ”, “ПЕРЕЛІК УМОВНИХ СКОРОЧЕНЬ”, “ВСТУП”, “РОЗДІЛ”, “ВИСНОВКИ”, “СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ”, “ДОДАТКИ” друкують великими літерами симетрично до тексту, шрифт Times New Roman, 16 пт, напівжирний, інтервал до та після абзацу – 6 пт. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою. Заголовки друкують з абзацного відступу – 1,25 см.

Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу, шрифт Times New Roman, 14 пт, накреслення напівжирне, інтервал до абзацу – 6 пт, після абзацу – 3 пт. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою. Заголовки пунктів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу – 1,25 см, шрифт Times New Roman, 14 пт, накреслення звичайне або курсивне, інтервал до абзацу – 3 пт, після абзацу – 3 пт. Кожну структурну частину роботи починають з нової сторінки.

Для оформлення заголовків використовують стильове форматування тексту для подальшого формування автоматизованого змісту.

Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, пунктів, підпунктів, рисунків, таблиць, формул подають арабськими цифрами без знака №.

Першою сторінкою ДР є титульний аркуш (див. Додаток 1), другою сторінкою – завдання (див. Додаток 2), ці сторінки включаються до загальної нумерації сторінок, але на них номери не проставляються.

Далі в ДР представлені анотації, які не включаються до загальної нумерації сторінок і номерів не мають, та зміст, сторінки якого включаються до загальної нумерації сторінок, але на них номери не проставляються. Потім розміщується перелік скорочень, умовних позначень, термінів, його сторінки нумерують та номери встановлюються у правому нижньому куті сторінки без крапки в кінці.

Ілюстрації (креслення, схеми, графіки) і таблиці слід подавати в роботі безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше або на наступній сторінці.

Ілюстрації і таблиці, розміщені на окремих сторінках дипломної роботи, включають до загальної нумерації сторінок.

Ілюстрації позначають словом ”Рис.” і нумерують послідовно в межах розділу, за винятком ілюстрацій, поданих у додатках. Номер ілюстрації складається з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, між якими ставиться крапка (наприклад: Рис.1.2. – другий рисунок першого розділу). Номер ілюстрації, її назва і пояснювальні підписи розміщують послідовно під ілюстрацією (наприклад: Рис.1.2. Архітектура системи). Усі ілюстрації та підписи до них мають вирівнювання по центру сторінки.

Таблиці нумерують послідовно (за винятком таблиць, поданих у додатках) у межах розділу. У правому верхньому куті над відповідним заголовком таблиці розміщують напис “Таблиця” із зазначенням її номера. Номер таблиці складається з номера розділу і порядкового номера таблиці, між якими ставиться крапка (наприклад: Таблиця 1.2. Характеристики систем – друга таблиця першого розділу). Таблиці розташовуються по всій ширині сторінки, або, при невеликих розмірах, вирівнюються по правому краю сторінки.

Посилання до ілюстрацій та таблиць можливе у таких формах:

У табл.1.1 наведено…; На рис.1.2 показано …;

або ж згадуванням та вказанням номеру таблиці/ілюстрації в дужках:

(див. табл. 1.1); (див. рис. 1.2) тощо.

При невеликій кількості ілюстрацій або таблиць допускається їх наскрізна нумерація.

Формули в дипломній роботі нумерують у межах розділу. Номер формули складається з номера розділу і порядкового номера формули в розділі, між якими ставиться крапка. Номери пишуть біля правого поля аркуша в одному рядку з відповідною формулою в круглих дужках, наприклад: (3.1) (перша формула третього розділу).

Дипломна робота має бути зброшурована і мати тверду палітурку.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 318 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...