Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Документальне оформлення



Нецільова допомога. Матдопомогу, що виплачується систематично всім або більшості працівників, як правило фіксують у колдоговорі, Положенні про соціальний пакет на підприємстві, Положенні про порядок та умови виплати матеріальної допомоги, що є додатком до колдоговору. Тут обумовлюють розмір, умови та порядок виплати матдопомоги. А от наказ варто видати.

Матдопомогу разового характеру, навпаки, виплачують на підставі заяви працівника, в якій зазначають причину звернення співробітника з проханням про виплату йому матдопомоги. Далі видають наказ по підприємству, в якому прописують підставу для виплати матдопомоги та її розмір. Звісно, можливість виплати такої матдопомоги доцільно передбачити в колдоговорі.

Благодійна цільова допомога на лікування та реабілітацію. Її перераховують безпосередньо закладам охорони здоров'я, протезно-ортопедичним центрам чи реабілітаційним закладам. Зазвичай це роблять на прохання фізособи, яка звернулась із заявою, на підставі виставленого закладом рахунку-фактури. Безумовно, потрібен і наказ по підприємству.

ПКУ обмежує перелік медичних послуг і лікарських препаратів, за які роботодавець може перерахувати компенсацію у вигляді благодійної цільової допомоги без сплати податку на доходи. Тому вкрай бажано, аби в рахунку-фактурі було чітко зазначено напрям витрачання перерахованих коштів.

Матдопомога на лікування та медобслуговування. Її виплачують працівнику на підставі його заяви й документів, що підтверджують витрати на лікування: договорів, платіжних документів, виписок із банку та ін. Незайвим буде додати виписку з амбулаторної картки, хоча законодавство таких прямих вимог не містить. Після надання документів керівник підприємства видає наказ про виплату матдопомоги.

Допомога на поховання. Порядок надан­ня та розмір допомоги на поховання праців­ника чи його родича визначаються в колек­тивному договорі. Допомогу на поховання надають на підставі заяви та копії свідоцтва про смерть. Звісно, для виплати допомоги та­кож доведеться видати наказ керівника.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 557 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...