Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розрахунок третього суміщення



Третє суміщення – це суміщення переміщень робочого органу 1 в період його робочого ходу в наступному циклі та робочого органу 3 в період його робочого ходу в розглядуваному циклі.Схема суміщення показана на рис 7.

Рис. 7. Схема третього суміщення робочих органів

Аналітична методика даного суміщення подібна до такої, що була використана під час розрахунку першого суміщення.

Під час одночасного руху різних органів 1 та 2 перший своєю кінцівкою f може зіткнутися з лівим заднім ребром якщо в точці е, що являє собою точку перетину траєкторій переміщення кінцівки робочого органу 1 та ребра ящика.

В момент часу, коли робочий орган 3 виконує переміщення., що дорівнює

(29)

робочий орган 1 може повернутися на кут , який дорівнює

(30)

В точці можливе зіткнення робочого органу 1 з ребром ящика. Для врахування гарантованого зазору між точками можливого зіткнення встановимо зазор через заміщення руху першого робочого органу

Тоді положення робочого органу 1 буде

(31)

Визначимо безрозмірні коефіцієнти шляху:

для робочого органу 1

(32)

для робочого органу 2

(33)

Виходячи із заданих законів руху робочих органів переміщення яких суміщаються, визначаються безрозмірні коефіцієнти часу для обох робочих органів:

для робочого органу 1

(для закону постійної швидкості) (34)

для робочого органу 3

(35)

Знаючи безрозмірні коефіцієнти часу, визначимо для кожного робочого органу час його переміщення в точку суміщення

(36)

(37)

Частковий фазовий час робочого органу 1 після проведення суміщення його переміщень з переміщеннями робочого органу 3 буде дорівнювати

(38)

Виконаємо третє суміщення графічним методом. Побудуємо графіки переміщень точок е та можливого зіткнення робочого органу 1 з лівим заднім ребром ящика, що переміщується. Під час побудови графіків слід звернути увагу на те, що переміщення робочого органу 1 є кутовим, робочого органу 3 – лінійним. Графіки переміщень робочих органів 1 та 3 під час їх сумісного руху показано на рис 8.

У відповідності з методикою графічного виконання суміщення за геометрією пристрою визначаємо шлях точок можливого зіткнення для двох робочих органів і знаходимо їх положення на графіках. Проводимо ординати точок і зміщуємо графік переміщення робочого органу 1 в бік графіку робочого органу 3 до співпадіння ординат. При необхідності забезпечення запізнення робочого органу 1 відкладаємо величину запізнення вниз по ординаті точки . Через знайдену точку будуємо нове положення графіку переміщення робочого органу 1

Відрізок абсциси від початку графіку переміщення робочого органу 3 до початку нового положення графіку переміщення робочого органу 1 з урахуванням масштабу визначить шукану величину часткового фазового часу робочого органу 1.

Рис. 8. Графічний метод виконання третього суміщення

Одержавши нові значення фазових часів побудуємо відносне розташування графіків переміщень робочих органів пристрою і циклограми після суміщення (рис. 9).

Час кінематичного циклу після виконання суміщення усіх його робочих органів буде дорівнювати

(39)

Таким чином, визначено мінімально допустимий, з точки зору кінематики пристрою, час кінематичного циклу.

Зменшення часу кінематичного циклу після виконання суміщення буде таким

(40)

Рис. 9. Діаграма (а) і циклорама пристрою з

суміщенням переміщень робочих органів

При виконанні суміщення переміщень робочих органів пристроїв циклової дії необхідно прийняти до уваги, що пристрій повинен не тільки мати найменший за тривалістю кінематичний цикл, але він повинен ще й виконати задані йому відповідні технологічні операції. Тому, під час розрахунку суміщення необхідно перевіряти збереження пристроєм властивості виконання ним технологічного завдання. У випадках коли мінімізація тривалості кінематичного циклу приводить до порушення виконання технологічного завдання, проводиться корегування часткового фазового часу.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 181 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...