Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 6. Організація посередницької діяльності на товарному ринку



Організація оптових закупівель товарів. Основні етапи оптової закупівлі товарів: дослідження і прогнозування купівельного попиту; пошук і вивчення основних постачальників, встановлення пов’язаної з ними пропозиції товарів; налагодження тісних зв’язків з постачальниками; оформлення попередніх заявок і замовлень постачальникам; підготовка й укладення договорів постачання товарів; здійснення закупівлі товарів у їх виробників, посередників, оптових продавців та інших можливих постачальників; контроль, облік та аналіз закупівельної діяльності.

Організація оптового продажу товарів покупцям. Основні критерії оцінки потенційних постачальників, що враховуються в закупівельній діяльності. Методи оптового продажу товарів зі складу використовують оптові торгові підприємства: на основі особистого відбору; за телефонними та письмовими замовленнями; за допомогою посилочних операцій; через роз’їзних торгових агентів; за контрактами.

Кооперація в оптовій торгівлі. Ознаки і вкажіть сфери кооперації в оптовій торгівлі: обопільна зацікавленість і використання потенційних можливостей у роботі, що проводиться; правова та господарська самостійність підприємств, що кооперуються; сумісне планування тих напрямів діяльності, за якими здійснюється кооперація; загальне уявлення про результати коопераційної діяльності. Залежно від партнерів по кооперації розрізняють горизонтальну та вертикальну форми кооперації

Організаційні структури та сумісні функції торговельних підприємств. Організаційні форми збуту товарів між товаровиробниками й торговельними підприємствами. Суть франчайзингу та основні сфери його застосування. Види франчайзингу: товарний (торговий), діловий і виробничий. Переваги і недоліки франчайзингу для учасників договору франшизи - франчайзера та франчайзі.

Характеристика договірних взаємостосунків між виробниками й оптовими посередниками. Специфіка договірних взаємовідносин комітента та комісіонера. Характер взаємовідносин між консигнантом і консигнатором. Специфіка агентських угод. Взаємовідносини між товаровиробником і дистриб’ютором.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 254 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...