Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Лікарські засоби, що застосовуються при набряку легень. Тактика надання допомоги при набряку легень, вибір лікарських засобів



Антигіпертензивні лікарські засоби. Шляхи фармакологічної корекції підвищеного артеріального тиску. Сучасна клінічна класифікація антигіпертензивних засобів. Фармакологічна характеристика антигіпертензивних засобів основної групи. Лікарські засоби додаткової групи. Фармакологічна характеристика. Принципи комбінації антигіпертензивних препаратів. Порівняльна фармакологічна характеристика наведених груп, швидкість розвитку гіпотензивного ефекту. Лікарська допомога при гіпертонічному кризі. Гіполіпідемічні лікарські засоби. Загальна фармакологічна характеристика гіполіпідемічних засобів, спрямованість дії. Класифікація гіполіпідемічних засобів за механізмом дії. Поняття про ангіопротектори. Фармакокінетика та фармакодинаміка препаратів. Застосування антикоагулянтів, антиоксидантів, ангіопротекторів прямої дії в лікуванні гіперліпідемічних станів. Характеристика препаратів. Механізм дії. Показання до застосування та побічна дія.

Кардіотонічні лікарські засоби. Класифікація кардіотонічних засобів. Фармакокінетика та фармакодинаміка серцевих глікозидів. Порівняльна характеристика строфантину, корглікону, дигоксину, дигітоксину, настою трави горицвіту. Показання та протипоказання до застосування. Побічні ефекти серцевих глікозидів. Гостре та хронічне отруєння серцевими глікозидами. Заходи допомоги та профілактика. Фармакологічна характеристика неглікозидних кардіотонічних засобів. Добутамін, дофамін. Показання до застосування.

Протиаритмічні лікарські засоби. Загальна фармакологічна характеристика. Причини виникнення аритмій та шляхи лікування. Класифікація протиаритмічних засобів за показаннями до застосування та механізмом дії. Фармакокінетика та фармакодинаміка протиаритмічних засобів з мембраностабілізуючою дією. Порівняльна характеристика препаратів. Фармакокінетика та фармакодинаміка підгрупи лідокаїну гідрохлориду. Показання до застосування. Фармакологія етацизину, пропафенолу (ритмілену). Бета-адреноблокатори, блокатори калієвих та кальцієвих каналів у лікуванні порушень ритму серцевої діяльності. Механізм протиаритмічної дії препаратів калію.Класифікація та загальна фармакологічна характеристика антиангінальних препаратів. Фармакокінетика та фармакодинаміка нітрогліцерину, побічні ефекти. Порівняльна фармакологічна характеристика лікарських засобів, що містять нітрогліцерин. Механізм дії блокаторів кальцієвих каналів (антагоністів кальцію). Фармакологічна характеристика. Особливості застосування в лікуванні хворих на ішемічну хворобу серця бета-блокаторів, судинорозширювальних засобів міотропної дії, рефлекторного типу дії та енергозабезпечувальних засобів. Показання та протипоказання до застосування, побічні ефекти. Поняття про синдром ¢¢обкрадання¢¢. Принципи комплексної терапії інфаркту міокарда. Загальна характеристика фармакологічних груп.

Сечогінні препарати. Класифікація за хімічною будовою, локалізацією, активністю та механізмом дії. Фармакокінетика та фармакодинаміка фуросеміду, дихлотіазиду, клопаміду, кислоти етакринової, показання до застосування, побічні ефекти. Порівняльна фармакологічна характеристика препаратів, що зберігають калій. Поняття про форсований діурез. Осмотичні діуретики. Показання до застосування. Побічна дія. Лікарські рослини, що мають сечогінну дію. Принцип комбінованого застосування сечогінних препаратів.

Протиподагричні лікарські засоби. Фармакологічна корекція порушень обміну пуринів в організмі. Класифікація засобів, що пригнічують утворення сечової кислоти, та засобів, що прискорюють виведення солей сечової кислоти. Загальна характеристика, побічні ефекти.

Лікарські засоби, що впливають на міометрій. Загальна характеристика засобів, що стимулюють скоротливу активність міометрію (утеротоніки). Препарати простагландинів, гормональні препарати, препарати кальцію, холіноміметики, лікарські засоби різних хімічних груп. Лікарські засоби, що використовуються для припинення маткової кровотечі. Фармакологічна характеристика алкалоїдів маткових ріжків. Показання до застосування. Побічна дія, гостре та хронічне отруєння, допомога при отруєнні. Лікарські засоби, що знижують тонус та скоротливу активність міометрію, розслаблюють шийку матки.

Лікарські засоби, що впливають на апетит. Загальна фармакологічна характеристика, класифікація засобів, що впливають на апетит і використовуються для лікування анорексії та булемії. Лікарські засоби, що стимулюють апетит.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 1204 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...