Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Політична економія



Вивчення навчальної дисципліни «Політична економія» передбачає дослідження економічних відносин в їх єдності з продуктивними силами та діючими інститутами суспільства. Внаслідок цього у вивчаючого політичну економію формується система знань про економічні відносини та суспільну форму виробництва, проблеми ефективного використання виробничих ресурсів і шляхи забезпечення суспільних потреб у різних суспільно-економічних формаціях.

Вивчення політичної економії дає уяву про загальні засади економічного життя суспільства, закономірності розвитку економічних систем, механізм дії економічних законів, економічну роль держави.

Політична економія вивчає поводження людей і груп у виробництві, розподілі, обміні й споживанні матеріальних благ з метою задоволення зростаючих потреб при обмежених ресурсах. Предметом дослідження є життєдіяльність «економічної людини», груп людей і держави, їхнє економічне поводження в тому середовищі, у якому вони перебувають. Об'єкт дослідження – це економічні явища. Завданням політичної економії виступає виявлення взаємозв'язків між ними.

Внаслідок вивчення політичної економії фахівці одержують можливість з’ясовувати механізм дії економічних законів та використання їх людьми у процесі господарської діяльності, науково обґрунтовувати основи суспільного виробництва, використовувати теоретичні положення для оцінки сучасних закономірностей і тенденцій економічного розвитку як України, так і країн світового господарства.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 174 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...