Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Способи введення бібліографічних посилань в текст документа



Вид бібліографічного посилання Стандартний зворот мови
Посилання, що вміщує певне поняття, трактування терміна Відповідно до визначення, наведеного в … [6, с. 6], під … слід розуміти … У словнику … [12] термін … визначається як … Поняття … в сучасній педагогіці трактується як … [11, с. 22-27].
Нейтральні посилання, посилання-згадування Проблемі … присвячено роботи [17-21]. Досвід … описаний у публікаціях [4-12]. Метод … знайшов відображення в роботах [3, с. 56-78; 14, с. 21-34].
Нейтральні посилання з елементами класифікації Проблемі … приділено серйозну увагу як в публікаціях теоретичного [12-21], так і експериментального характеру [22-27]. Відомі дослідження з … як вітчизняних [16-23], так і зарубіжних вчених [44-56]. Методика … викликала зацікавленість як педагогів [3-8], так і теоретиків інформатики [8-12], започаткувала дискусію в середовищі практичних працівників [12-22].
Посилання порівняння, що відображають подібність поглядів Як у публікаціях [4-8], так і в роботах [9-11], пропонується … Відповідно до концепції …, що запропонована в монографії [33] та в статті [21] застосовується спосіб … Аналогічний прийом мав місце [4] …
Посилання порівняння, що вміщують різні погляди Протилежна точка зору на …, висловлена в роботі С.Г. Кулешова [34]. Інший спосіб вирішення проблеми … запропоновано в роботах І.А. Іванова [4-9]. На відміну від роботи [10], де трактується …, в дослідженні [23] пропонується …
Посилання спростування, що відобра­жають іншу точку зору автора Навряд чи можна погодитися з тезою Г.М. Маркова про те, що … [45, с. 66]. Ствердження автора статті [16] про те, що …, є досить спірним. Запропонований у монографії [54] спосіб вирішення проблеми … має низку недоліків …
Посилання погодження, схвалення, що відображають точку зору автора З нашої точки зору, найбільш вдалий підхід … запропоновано в роботах [34-37]. Доречно погодитися з висновками, одержаними в дослідженнях [54-56], що …

Для підтвердження власних аргументів результатами досліджень відомих науковців слід наводити цитати. Текст цитати починається і закінчується лапками і наводиться в тій граматичній формі, в якій він поданий у джерелі, із збереженням авторського написання. Кожна цитата обов’язково супроводжується посиланням на джерело.

Наприклад: "…незважаючи на пріоритетне значення мовних каналів зв’язку між людьми, ні в якому разі не можна ігнорувати інші канали передачі інформації" [7].

3.6. Додатки

Додатки оформлюють як продовження роботи на наступних сторінках після висновків. Кожен додаток повинен починатися з нової сторінки. Посередині сторінки напівжирним шрифтом друкується слово "Додаток" та буквене позначення додатку. Слід використовувати великі літери української абетки, за винятком літер Г, Ґ, Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь.

Додаток повинен мати назву, яку розміщують симетрично до тексту і друкують малими буквами (перша велика) напівжирним шрифтом.

Таблиці та ілюстрації в додатках оформлюються за загальними правилами, але перед кожним номером ставлять позначення додатка (літеру).

Наприклад: друга таблиця додатку А.

Таблиця А.2





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 290 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...