Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання 2. Атрибути зображення



1. Самостійно внесіть зміни до файла RASP.HTML, випробувавши використання таких атрибутів графіки як ALT, BORDER, HEIGHT, WIDTH.

Примітка

Завжди звертайте увагу на розміри (об'єм у байтах) свого графічного файла, оскільки це впливає на час завантаження Web-сторінки.

Завдання 3. Фонове зображення графіки на Web-сторінці

Фонове зображення – це графічний файл із зображенням невеликої прямокутної плашки. При перегляді в браузері ця плашка багато разів повторюється, заповнюючи все вікно, незалежно від його розмірів. Графіка, що використовується як фонова, задається в тегу <BODY> на початку файла HTML.

1. Внесіть зміни до файла RASP.HTML:

<HTML>

<HEAD>

<TITLE> Учбовий файл HTML </TITLE>

</HEAD>

<BODY BACKGROUND="BGR.GIF" TEXT="#330066">

<P ALIGN=CENTER>

<FONT COLOR="#008080" SIZE="7"><B> Розклад </B></FONT><BR>

<FONT SIZE="6"> <I>занять на вівторок</I></FONT><BR><BR>

</P>

</BODY>

</HTML>

На екрані ви побачите: Насправді графічний

файл BGR.GIF має такий вигляд:

Завдання 4. Таблиці.

Таблиці є особливою частиною HTML-документа. Дані в них організовані у вигляді прямокутної сітки, що складається з вертикальних стовпців і горизонтальних рядів. Кожна клітка таблиці є осередком. Осередки можуть містити в собі текст, графіку або іншу таблицю. Таблиця складається з трьох основних частин:

• назва таблиці

• заголовки стовпців

• осередки.

Таблиця заповнюється горизонтальними рядами осередок за осередком зліва направо. Заповнення починається з лівого верхнього кута і закінчується правим нижнім. Кожен осередок повинен бути заповнений. Для створення порожніх осередків використовуються пропуски.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 266 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...