Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Переміщення по таблиці і виділення чарунок



Після завантаження Excel на екрані видна лише невелика частина активної таблиці. Переміщуватися по таблиці можна за допомогою маніпулятора миша, використовуючи вертикальну і горизонтальну смуги прокрутки, а також за допомогою клавіатури:, ­, ®, ¯ - переміщення на 1 чарунку у відповідному напрямі; PgUp, PgDn - відповідно на екран вгору, на екран вниз; Home - на першу чарунку рядка; Ctrl+Home - на 1-й елемент таблиці, Ctrl+End - на останню заповнену чарунку.

Перш ніж щось робити з чарунками, необхідно виділити одну або групу чарунок. Якщо виділена єдина чарунка, вона стає активною і її адреса з'являється в лівій частині рядка формул. Хоч в будь-який конкретний момент часу активною може бути тільки одна чарунка, часто вдається прискорити виконання операцій, виділяючи групи чарунок, званих діапазонами.

Розглянемо деякі прийоми виділення чарунок і діапазонів чарунок як за допомогою миші, так і з використанням клавіатури. Щоб виділити одну чарунку, треба клацнути по ній лівою кнопкою миші або добратися до неї за допомогою клавіш зі стрілками. При цьому навколо чарунки з'явиться темна рамка, звана табличним курсором. Для того щоб виділити діапазон чарунок, наприклад A2:C5, треба:

1) встановити покажчик миші на чарунку A2;

2) натиснути ліву кнопку миші і, не відпускаючи її, протягнути покажчик праворуч і вниз до чарунки C5

або так:

1) клацнути по чарунці A2;

2) натиснути клавішу Shift і, не відпускаючи її, клацнути по чарунці C5, потім відпустити клавішу Shift.

Для виділення групи діапазонів мишею, треба:

1) виділити перший діапазон;

2) натиснути клавішу Ctrl, і не відпускаючи її, виділити другий діапазон, потім третій і т.д.

Щоб виділити стовпець або рядок цілком, клацніть на імені стовпця або на номері рядка. Для виділення декількох стовпців або рядків підряд - протягнути виділення, не відпускаючи лівої кнопки миші. Для вибіркового виділення стовпців або рядків - клацати на іменах стовпців або номерах рядків, втримуючи натисненою клавішу Ctrl. Для виділення всієї таблиці - клацнути на перетині імен стовпців і номерів рядків в лівому верхньому кутку таблиці. Для зняття виділення - клацнути в таблиці поза зоною виділення.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 384 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...