Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Оператор вибору switch



Якщо необхідно реалізувати одну з декількох можливих гілок обчислень чи напрямків дій, застосовується оператор вибору switch (перемикач), що записується за наступною схемою:

switch (управляючий вираз){

case константа-1: оператори; break;

case константа-2: оператори; break;

............................

default: оператори

}

Виконання оператора починається з обчислення управляючого виразу (він повинен бути цілочисельним), після чого здійснюється перехід до групи операторів, позначених case-мітками. Зі списку вибирається case-мітка, у якій константа дорівнює управляючому виразу, і виконується оператор, що йде за міткою. Потім виконується вихід з switch завдяки наявності оператора break.

Всі константи в списку case-міток повинні бути різними, але бути того ж самого інтегрального типу. Якщо збігу з константами не відбулося, виконуються оператори, розташовані за міткою default (а при відсутності default управління передається наступному за switch операторові).

Приклад використання перемикача switch у програмі калькулятора:

#include <iostream.h>

void main(){

float x, y, res;

char op;

cout << "Input x,y: "; cin >> x >> y;

cout << "Input operation (+, -, *, /): "; cin >> op;

switch (op){

case '+': res = x+y; break;

case '-': res = x-y; break;

case '*': res = x*y; break;

case '/': res = x/y; break;

default: cout << "Unknown operation";}

cout << "Result:" << res;

}

У даній програмі передбачено виведення на екран повідомлення «Unknown operation», якщо користувач увів неправильний символ операції.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 460 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...