Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Передмова. Курсова робота є однією з форм самостійної роботи студентів, яка дозволяє закріпити теоретичні знання з рослинництва та визначити економічну ефективність



Курсова робота є однією з форм самостійної роботи студентів, яка дозволяє закріпити теоретичні знання з рослинництва та визначити економічну ефективність виробництва продукції рослинництва.

Предметом курсової роботи є розробка і наукове обґрунтування технології вирощування однієї з сільсько -господарських культур, яка вирощується в регіоні.

Мета виконання курсової роботи – навчити студентів творчо застосовувати знання з рослинництва, оволодівати навичками практичної розробки системи агротехнічних та організаційних заходів, які забезпечують у конкретних умовах вирощування урожаї заданої величини з високими показниками якості.

При виконанні курсової роботи студенти повинні розробити операційну технологію вирощування культури, яка б забезпечила вирішення таких основних задач:

- спроектувати систему обробітку ґрунту з урахуванням грунтово-кліматичних умов, сучасних досягнень науки та передового досвіду;

- спроектувати інтегровану систему заходів захисту від бур’янів, шкідників і хвороб;

- розрахувати норми та дози добрив на запланований врожай культури, загальну потребу в добривах та їх вартість;

- розрахувати норму висіву насіння за масою (кг/га) та загальну потребу в насінні. Визначити вартість насіннєвого матеріалу (на 1 га, на всю площу);

- розробити комплекс прийомів догляду за посівами;

- данні, які наведені в роботі, треба обов’язково проаналізувати.

Вимоги до курсової роботи

Студент виконує курсову роботу за індивідуальним завданням, яке видає викладач (додаток 1). Вона має бути грамотно написана, короткою, змістовною, акуратно оформленою, дані кожної таблиці в роботі мають бути проаналізовані.

Загальний обсяг роботи – 30-40 сторінок рукописного тексту на стандартному папері формату А-4.

Першою сторінкою роботи є титульний аркуш (додаток 2), який включають до загальної нумерації сторінок роботи. На титульному аркуші номер сторінки не ставлять, на наступних сторінках номер проставляють у правому верхньому куті.

Нумерують сторінки, розділи, підрозділи, пункти, підпункти, рисунки, таблиці арабськими цифрами без знака №.

При оформленні таблиць, у правому верхньому куті над відповідним заголовком таблиці пишуть слово “Таблиця” зі зазначенням її номера. При перенесенні частини таблиці на наступну сторінку слово “Таблиця ” і її номер вказують один раз праворуч над першою частиною таблиці, над іншими частинами пишуть слово “Продовження таблиці …”.

При виконанні індивідуального завдання, студент може користуватися довідковими даними, які наведені в додатках 3-17.

Підготовлену роботу треба скріпити швидкозшивачем або зшити.

Роботи, в яких допущені орфографічні, стилістичні або математичні помилки, повертаються авторові на доробку, оскільки вони свідчать про неохайність або слабку грамотність студента.

Акуратно оформлену роботу студент підписує і подає викладачеві на рецензування. Позитивно оцінену рецензентом роботу студент захищає.

Структура та зміст курсової роботи

Вступ

В обсязі 1–2 сторінок описати народногосподарське значення сільськогосподарської культури і завдання щодо збільшення її виробництва та поліпшення якості основної продукції. Вказати площу посіву та урожайність культури в світі, країні, області, господарстві.

1. Ботанічна характеристика та морфобіологічні особливості культури

У цьому розділі необхідно, використовуючи літературні джерела, дати характеристику, морфологічні та біологічні особливості культури. Відомості занести до таблиці 1.

Таблиця 1

Ботанічна характеристика та морфобіологічні особливості_____________

(назва культури)

а) Ботанічна характеристика:

Показник Назва
українська латинська
Клас    
Родина    
Рід    
Вид    
Підвид    
Біологічна форма   -

б) Морфологічні ознаки:

Показник Ознаки
1. Вегетативний орган:  
- коренева система    
- стебло    
- лист    
2. Генеративні органи:  
- суцвіття (квітка)    
- плід    
- насінина    

в ) Фази розвитку ______________

(назва культури)

Тривалість вегетаційного періоду____________________ ____________________________________________________________________________________________________________________

№ п/п Фенологічна фаза розвитку культури Морфологічні ознаки фази
1.    
   
   
n    

г) Біологічні ознаки:

Виписати з літературних джерел і подати у вигляді таблиці дані про біологічні особливості культури.

- Вимоги до вологи

Вказати потребу в воді для набубнявіння та проростання насіння, критичний період, загальне водоспоживання і витрати води по періодах вегетації.

- Вимоги до тепла і світла

Вказати мінімальну і оптимальну температури проростання насіння, вимоги до температури в період росту вегетативних та генеративних органів, під час цвітіння і достигання насіння, жаростійкість і холодостійкість рослин, стійкість до заморозків, суму активних температур за вегетацію, вимоги до світла (реакція рослин на змінювання довжини дня, потреба в умовах освітлення в різні періоди вегетації).

- Вимоги до елементів мінерального живлення і ґрунту

Описати потребу культури в азоті, фосфорі, калії на протязі вегетації, роль мікроелементів, вплив окремих поживних речовин на врожайність та якість продукції. Вказати найкращі ґрунти для вирощування даної культури, реакцію ґрунтового розчину.

- Особливості росту і розвитку культури

Використовуючи літературні джерела і агрокліматичний довідник, описати ріст і розвиток культури в даній зоні. Вказати дати настання основних фаз розвитку культури, тривалість міжфазних періодів, густоту стояння рослин у фазі сходів і при збиранні врожаю. Дані навести у вигляді графіків або таблиць, прокоментувати.

Таблиця 2

Біологічні особливості ____________

(назва культури)





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 197 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...