Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Додаток 5. Пам’ятка рецензентові



Роль рецензента у процесі підготовки випускної роботи студента – особлива. Він є тою персоною, якій спеціально було доручено найдокладніше ознайомитись з випускною роботою з метою здійснення вичерпної й об’єктивної її експертизи. Виступ рецензента під час процедури захисту є обов’язковим. Тому він повинен з’являтись на засідання ДЕК заздалегідь. У разі об’єктивних обставин, що перешкоджають цьому, необхідно поставити до відома голову Державної екзаменаційної комісії як мінімум до початку роботи засідання того дня, в який має захищатись рецензована робота. За дорученням голови один з членів ДЕК або завідувач відповідної кафедри має зачитати рецензію. Рецензія має бути виконана або з використанням комп’ютерної техніки, або у такий спосіб, який не перешкоджатиме іншій особі відтворити її зміст.

Від ретельності рецензії, аргументованості і повноти висновків рецензента значною мірою залежить оцінка випускної роботи Державною екзаменаційною комісією. Критичний підхід до випускної роботи – одна з необхідних ознак повноцінної рецензії, обов’язкова умова конструктивної дискусії під час захисту.

Оцінка обґрунтованості наукових положень випускної роботи, їхньої достовірності й новизни повинна при цьому бути об’єктивною та відбивати як позитивні, так і негативні сторони праці, зокрема рецензент має наголосити на ключових проблемах, звернути увагу на висновки й твердження, що викликають сумніви й можуть слугувати підґрунтям дискусії під час захисту. У відзиві рецензент повинен оцінити зміст роботи, її завершеність у цілому й викласти зауваження щодо її оформлення.

Під час виступу на захисті випускної роботи рецензент викладає повністю зміст своєї рецензії.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 152 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...