Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні положення курсового проектування



МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ

ЖИТОМИРСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРОЕКОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Технологічний факультет

Кафедра технологій виробництва продукції тваринництва

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до виконання студентами курсового проекту з дисципліни "Технологія виробництва молока та яловичини" зі спеціальності 6.130.200 - "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» ОКР «Бакалавр» на тему «Проектування технологічного процесу виробництва продукції скотарства та його економічне оцінювання"

ЖИТОМИР - 2014

Укладачі: доцент І.В.Ковальчук;

ст. викл. В.А.Барановська;

ст. викл. Р.О. Васильєв

асистент М.В. Слюсар.

Розглянуто на засіданні кафедри технологій виробництва продукції тваринництва / протокол №____ від "___"________2014 /, схвалено та рекомендовано до видання методичною комісією технологічного факультету /протокол № ____ від "___"______2014/.

Рецензенти:

Ревунець А.С.


Зміст

    с.
Вступ  
1. Загальні положення курсового проектування…  
2. Методика виконання проекту…  
3. Варіанти індивідуальних завдань на проектування технології виробництва продукції скотарства…  
  Додатки  
  Список  
  рекомендованої літератури  

ВСТУП

Основною вимогою до техніка-технолога є його здатність здійснювати впровадження прогресивних технологій промислового тваринництва і ефективно використовувати сучасні лінії, родини, типи, стада і породи сільськогосподарських тварин.

Майбутній організатор і технолог виробництва покликаний оволодіти цими процесами, а курсове проектування, як важливий складовий елемент навчального процесу, відіграє значну роль у його становленні як фахівця.

Курсовий проект - самостійно виконана студентом робота з метою закріплення і поглиблення знань із спеціальних дисциплін і вміння застосовувати теоретичний матеріал для вирішення конкретних практичних завдань із використанням посібників, довідників, періодичної літератури, досягнень науки і передового досвіду.

Курсовий проект виконується після вивчення студентами повного курсу або його частини і являє собою вирішення основного завдання - розробку технологічного процесу - виробництва молока і його техніко-економічного обґрунтування.

При підготовці курсового проекту студент повинен проявити знання у методиці проектування виробничого циклу, виробничого циклу, розрахунку економічної ефективності, запропонувати самостійне оптимальне вирішення питань виробництва молока.

Курсовий проект виконується відповідно індивідуального завдання викладача або за матеріалами проходження виробничої практики у господарствах різних форм власності при наявності відповідних угод, які відображають перспективи розвитку галузі і співпраці кафедри із її філіями та рештою сільгосппідприємств.

Загальні положення курсового проектування

При науковому обґрунтуванні проекту використовують методи зоотехнічної, генетичної, математичної та економічної оцінки з аналізом отриманих результатів.

Об’єктом такого аналізу повинні слугувати дані про стадо, його структурні одиниці (лінії, родини, внутріпородні типи), системи машин, способи утримання та ін.

Основу проекту складають матеріали про модельну технологію виробництва і розробка на її основі прогресивних прийомів і методів виробництва молока, а також зв’язок між технологічними і селекційними рішеннями.

Моделюючи технологічний процес, в його основу слід закладати прогресивні економічно найбільш доцільні прийоми, операції і методи вирощування ремонтного молодняку, виробництво молока з обов’язковим поєднанням технологічних і селекційних рішень, впровадженням автоматизованих систем управління процесом.

Економічні розрахунки полягають у визначенні економічної ефективності запропонованих селекційних і технологічних рішень.

При виконанні курсового проекту студент проводить детальний аналіз вітчизняної і зарубіжної літератури з даного питання, який узагальнює у вигляді огляду літератури.

При розрахунках використовують довідкову літературу, каталоги тварин, споруд, норми технологічного проектування, державні книги племінних тварин, зоотехнічну і проектну документацію.

Використані джерела необхідно привести у відповідному списку.

Керівник курсового проекту видає студенту завдання на його виконання, рекомендує необхідну основну літературу, довідкові матеріали і інші джерела за темою, надає консультації, перевіряє виконання роботи.

Титульний лист курсового проекту оформляють відповідно зразка (рис. 1), а його структура наступна:

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ ЖИТОМИРСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРОЕКОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Технологічний факультет

Кафедра технологій виробництва продукції тваринництва





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 436 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...