Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Влаштування опалубки



Влаштуванням опалубки займаються дві ланки теслярів – по трьох в кожній: теслярі 3-го і 4-го розрядів. Перша встановлює нижні короби опалубки, забезпечуючи фронт робіт арматурникам та бетонникам. 2-га ланка теслярів встановлює верхні короби опалубки.

Організація роботи ланки така. Тесляр Т1, підготовлює щити до встановлення, нарізає потрібної довжини розпірки, дріт для стяжок. Водночас тесляр Т2 опускає в котлован матеріали. Починають збирання першого короба: ставлять закладні щити, розпірки та роблять затяжку. Зібравши короб, теслярі встановлюють його на проектних осях. Для цього на верхніх кромках щитів відмічають середину. Потім до них прибивають дві відфуговані рейки так, щоб їх бічні грані точно співпали з осями, нанесеними на кромках. Кінці рейок повинні виступати за стінки короба на 50…60 см.

Через дротяні осі, що перетинаються над котлованом, перекидають шнури двох висків на відстані від перетину осей, що дорівнює половині ширини короба плюс 30…40 см, і закріплюють виски, не доводячи їх до землі на 150…200 мм. Обидва теслярі рухають короб так, щоб бічні грані прибитих до нього рейок торкнулись висків. У цей момент короб займатиме проектне в плані положення. Короб вирівнюють та міцно закріплюють на місці за допомогою клинів і підкосів. Закріпивши короб, відфуговані рейки знімають. На час влаштування арматури забирають відкрутки та розпірки. Після бетонування нижніх уступів збирають короби, які розташовані вище. Другий короб, який розташований вище, прикріплюють до того, що розташований нижче, за допомогою монтажних цвяхів, котрі забивають не до кінця з метою полегшення їх висмикування під час розпалублювання.

Розбирають опалубку 4 ланки теслярів 4-го і 3-го розрядів із трьох осіб. Розбирають опалубку за допомогою цвяходерів. Розібрані щити складають за марками для подальшого використання.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 288 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...