Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Пожежна безпека



Пожежна безпека забезпечується системою запобігання пожежі, системою пожежного захисту [13] і організаційно-технічними заходами.

Вказати категорію приміщення по вибухо-пожеженебезпеці [14] (додаток 14) та ступінь вогнестійкості, яку повинна мати будівля [15] (додаток 15).

В залежності від класу, до якого відносяться вибухонебезпечна або пожеженебезпечна зона приміщення (додаток 16) вибрати допустимий рівень вибухозахисту і мінімальний ступінь захисту оболонок електричних машин (додаток 17 та 18).

Із можливих елементів системи пожежного захисту обов’язковими є первинні засоби пожежегасіння[5] (додаток 19). Перелік обов'язкових засобів пожежегасіння дати в таблиці 5.

Таблиця 5 - Перелік обов'язкових засобів пожежегасіння.

Приміщення Площа, м2 Первинні засоби пожежегасіння (тип) Кількість, шт.
       

У разі утворення електростатичних зарядів [17] вказати ефективні засоби колективного захисту (заземлення технологічного обладнання, зволоження навколишнього середовища і матеріалів, застосування антистатичних речовин і ін.)

Будівлі і споруди підлягають блискавкозахисту у відповідності з [18]. Встановити категорію устрою блискавкозахисту, виходячи з масштабів можливих руйнувань або збитків (додаток 20). Використовувати як захист від прямих ударів блискавки і її вторинних виявів (електростатична і електромагнітна індукції) заземлення всього обладнання по контуру.





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 234 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...