Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Ураження електричним струмом



Залежно від наявності умов, що підвищують небезпеку дії електричного струму на людину «Правила устройства электроустановок» ділять всі приміщення на наступні класи: без підвищеної небезпеки, із підвищеною небезпекою, особливо небезпечні.

1. Приміщення без підвищеної небезпеки характеризуються відсутністю умов, що створюють підвищену (див. п. 2) або особливу небезпеку (див. п. 3).

2. Приміщення із підвищеною небезпекою характеризуються наявністю в них однієї з слідуючих умов, що створюють підвищену небезпеку:

а) вологості (відносна вологість повітря тривалий час перевищує 75%) або струмопровідного пилу;

б) струмопровідної полови (металеві, земляні, залізобетонні, цегляні і ін.)

в) високої температури (вище +35 0С);

г) можливості одночасного дотику людини до тих, що мають з’єднання із землею металоконструкціям будівель, технологічним апаратам, механізмам і т. п., з одного боку, і до металевих корпусів електрообладнання – із іншою.

3. Особливо небезпечні приміщення характеризуються наявністю в них однієї з слідуючих умов, що створюють особливу небезпеку:

а) особливої вологості (відносна вологість повітря близька до 100%: стеля, стіни, підлога і предмети в приміщенні покриті вологою);

б) хімічно активним або органічним середовищем (руйнуючій ізоляцію і струмопровідні частини електрообладнання);

в) одночасно двох або більш умов підвищеної небезпеки (п. 2).

Території розміщення зовнішніх електроустановок по небезпеці ураження людей електричним струмом прирівнюються до особливо небезпечних приміщень.





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 173 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...