Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 1. Поняття і сутність менеджменту. Проректор з науково-педагогічної



ФАКУЛЬТЕТ ЕКОНОМІКИ ТА УПРАВЛІННЯ

КАФЕДРА МЕНЕДЖМЕНТУ

“ЗАТВЕРДЖУЮ”

Проректор з науково-педагогічної

роботи

_____________ А.М. Колот

"____"________________ 2013 р.

Методичні матеріали

щодо змісту та організації самостійної роботи студентів,

Поточного і підсумкового контролю їх знань з дисципліни

“Менеджмент”

(для студентів ЦМП КНЕУ)

Укладач: зав. кафедри, к.е. н., проф., Соболь С.М.;

Декан факультету ________________ О.В. Востряков

"____"__________________ 2013 р.

Завідувач кафедри

менеджменту ________________ С. М. Соболь

"____"________________ 2013 р.

Київ 2013


1. Програма дисципліни «Менеджмент»

Тема 1. Поняття і сутність менеджменту

Вивчення теми передбачає засвоєння таких основних понять, характеристик та ознак, які розкривають зміст навчального матеріалу:

Організація як об`єкт управління. Поняття “організація”. Ознаки та загальні риси організацій як об'єктів управління. Поділ праці в організації та необхідність управління. Організація як відкрита система. Зовнішнє та внутрішнє середовище організації. Базові моделі організації та відповідні до них концепції управління організацією.

Сутнісна характеристика менеджменту. Еволюція поглядів на сутність менеджменту. Співвідношення категорій “управління”, “менеджмент”, “адміністрування”, “керування”. Емпіричний підхід до менеджменту. Управління як наука і мистецтво. Функції менеджменту. Цикл менеджменту. Сучасне тлумачення ролі і сутності менеджменту.

Менеджмент як вид професійної діяльності. Ознаки діяльності менеджера. Розподіл управлінської праці. Сфери менеджменту. Рівні менеджменту. Ролі менеджера в організації за Г. Мінцбергом. Якості, необхідні менеджерам. Модель сучасного менеджера.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 328 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...