Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема № 3 Засади конституційного ладу зарубіжних країн



Семінарське заняття № 3 (2 год.)

Навчальна мета заняття: Під час роботи насемінарському заняттістуденти повинні надати поняття конституційного ладу, його ознаки та умови, а також взаємозв’язок між конституційним і суспільним ладом та політикою держави. Розглядається закріплення конституційного ладу в конституціях та чинному законодавстві зарубіжних країн. Вивчається конституційно-правовий статус громадських формувань, партійних систем та інституалізації політичних партій, а також економічна система та форми власності в зарубіжних країнах. Розкриваються конституційно-правові принципи соціальної політики держави, конституційно-правові основи духовно-культурних відносин у суспільстві. Наступним етапом семінару є розгляд системи та змісту принципів, що становлять засади конституційного ладу різних зарубіжних країн.

Навчальні питання

1. Поняття суспільного ладу та його елементи.

2. Конституційне закріплення політичного ладу зарубіжних країн.

3..Конституційне закріплення економічної системи в зарубіжних країнах.

4..Конституційне регулювання соціальних відносин у зарубіжних країнах.

Методичні вказівки: Розкриваючи перше питання, студенти повинні розглядати поняття конституційного ладу с точки зору його співвідношення із суспільним ладом. Окремо розглядаються засади конституційного ладу (поняття та ознаки) та елементи суспільного ладу.

Розгляд другого, третього та четвертого питань теми семінарського заняття є неможливим без розгляду системи і змісту принципів, що становлять засади конституційного ладу зарубіжних країн.

Вслід за тім треба розглядати конституційне закріплення політичного ладу зарубіжних країн (питання друге), економічної системи зарубіжних країн (питання трете), а потім – конституційне регулювання соціальних відносин у зарубіжних країнах (питання четверте).

Питання цільових виступів:





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 1212 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...