Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Стаття 8. Земельна Ділянка КТ



8.1. КТ набуває прав власності на частину землі КСП (надалі – Земельна Ділянка), пропорційну кількості переданих Учасниками КТ земельних часток (паїв) (надалі кожна - Земельна Частка (Пай), а два або більше – Земельні Частки (Паї) у землі КСП, після одержання Державного Акта на право Колективної Власності на Землю на ім'я КТ. До Списку, що додається до Державного Акта, заносяться імена лише тих Учасників, які передали свої земельні частки (паї) з метою формування Земельної Ділянки КТ, а також особи, які не витребували свої земельні частки під час реорганізації КСП, за умови, що такі частки увійшли до складу Земельної Ділянки КТ. КТ набуває права власності на Земельну Ділянку від КСП в порядку правонаступництва і відповідно до Статей 17 (частина 2), 22 та 23 Земельного Кодексу України.

8.2. Після набуття КТ права власності на Земельну Ділянку проводиться уточнення розміру та вартості Земельних Часток (Паїв) Учасників у Земельній Ділянці КТ. Така дія проводиться виключно серед тих Учасників, що мали земельні частки у землі КСП, та які внесли належні їм земельні частки з метою формування Земельної Ділянки КТ відповідно до Статті 8.1 цього Договору. При виникненні змін у розмірі та вартості земельних часток (паїв) Учасників ці зміни вносяться до Книги Реєстрації Земельних Часток КТ (надалі – Земельна Книга), і враховуються при виході будь-кого з Учасників із КТ.

Власник Землі, який висловить побажання приєднатися до КТ, зобов'язаний зробити свій внесок до Статутного Фонду КТ.

8.3. КТ веде Земельну Книгу, яка містить наступну інформацію та засвідчує:

а) загальну кількість земельних часток у землі КСП, переданих Учасниками, колишніми членами КСП, для формування Земельної Ділянки КТ;

б) дані про кожного з Учасників, що передали свої Земельні Частки для формування Земельної Ділянки КТ, а також кількість, вартість і площу переданих ними Земельних Часток та дату передачі;

в) загальну кількість Земельних Часток кожного з Учасників та зміни, що відбулися, у розмірі та вартості Земельних Часток, що визначені для кожного з Учасників відповідно до положень Статті 8.2 цього Договору;

г) дані про кожного з Учасників, що набули Земельних Часток відповідно до положень Статті 8.2 цього Договору та дату набуття ними Земельної (-них) Частки (-ок) у КТ;

д) будь-які інші зміни, що сталися стосовно пунктів в) та г) цієї Статті 8.3 Договору протягом терміну дії цього Договору.

Уповноважені Товариші здійснюють реєстрацію угод, розробку та затвердження Положення про Земельну Книгу, порядок її ведення, а також взаємодіють з місцевими органами Державного Комітету по Земельних Ресурсах та іншими державними органами з питань, пов'язаних з реєстрацією інформації у Земельній Книзі.

Будь-який Учасник у будь-який час має право отримати завірена Уповноваженим Товаришем виписку з Земельної Книги, що засвідчує статус належної (-их) їм Земельної (-их) Частки(-ок).

Окремо в Земельній Книзі реєструються Земельні Частки власники яких не витребували їх у процесі реорганізації КСП та які були передані в порядку правонаступництва до складу Земельної Ділянки КТ.

Дані про власника не витребуваної земельної частки, зміни її розміру та вартості вносяться в Земельну Книгу відповідно до положень Статті 8.2 цього Договору.

У разі звернення власника невитребуваної Земельної Частки в КТ з вимогою виділення її в приватну власність у натурі (на місцевості) така вимога повинна бути задоволена.

8.4. Кожен з Учасників має право добровільно зголоситися на укладення договору (Договір Ренти) з КТ для отримання від КТ компенсації за відмову від використання свого права на отримання земельної частки в натурі. КТ не має права відмовити такому Учасникові в укладенні Договору Ренти. Учасник має право укласти Договір Ренти з КТ у будь-який час.

8.5. На перший рік діяльності КТ розмір платежів за Договорами Ренти у розрахунку на одну Земельну Частку становитиме: _______ гривень. Види платежів, строки виплат та розміри окремих видів платежів у межах суми, що визначена цією статтею, встановлюються в Договорах ренти, які укладаються між КТ та окремими Учасниками, що є власниками Земельних Часток.

8.6. Договори ренти, що укладаються від імені КТ до моменту його державної реєстрації, вважатимуться укладеними з КТ за умови їхнього подальшого схвалення Зборами КТ. Учасники цим погоджуються схвалити такі Договори Ренти на перших після державної реєстрації КТ Зборах КТ за умови, що вони укладені від імені КТ Учасником (надалі – Уповноважена Особа), якого призначено та уповноважено на це відповідно до статті 8.7 цього Договору та який діяв в межах наданих йому повноважень.

8.7. Учасники погоджуються призначити Уповноваженою Особою

__________________________________________________________________.

Уповноважена Особа уповноважується укладати Договори Ренти від імені КТ до моменту державної реєстрації КТ відповідно до положень статті 8 цього Договору.

Укладання Договорів Ренти від імені КТ після його державної реєстрації здійснюється Уповноваженим Товаришем.

8.8. Відповідно до порядку, встановленого чинним земельним законодавством України, кожен з Учасників зберігає за собою право:

а) припинити свою участь в ньому Договорі та КТ;

б) отримати безкоштовно свою(-ї) Земельну(-і) Частку(-ки) в приватну власність у натурі, що буде засвідчене Державним Актом на Право Приватної Власності на Землю під час виходу з КТ. Зазначене в цій Статті 8.8 Договору право матимуть лише ті Учасники, що є держателями Земельних Часток у КТ. Збори КТ затверджують Схему послідовності виділення Земельних Часток в натурі при виході Учасників із КТ.

8.9. Учасники погоджуються, що право, надане їм Статтею 8.8 цього Договору, не є їхнім обов'язком і будь-хто з Учасників має право відмовитися від отримання Земельної Частки у приватну власність у натурі. У цьому випадку такий Учасник зобов'язаний вжити в межах чинного законодавства заходи по розпорядженню належною йому Земельною Часткою.

8.10. З урахуванням положень Статті 16 цього Договору, будь-який з Учасників, що є держателем Земельної Частки, має право продати, подарувати, обміняти/передати у спадщину, заставити або іншим чином обтяжити свою Земельну Частку будь-якому іншому Учасникові КТ та/або будь-якій третій особі.

8.11. КТ має пріоритетне право на придбання будь-якої Земельної Частки за ціною, що була б згодна заплатити за таку Земельну Частку будь-яка третя особа на момент відчуження Учасником належної йому Земельної Частки. У разі відмови КТ придбати таку Земельну Частку Учасник зобов'язаний запропонувати Земельну Частку іншим Учасникам КТ шляхом письмового оголошення про продаж та поштового повідомлення для тих Учасників, які з поважних причин не в змозі побачити оголошення. У випадку, якщо через 30 днів після повідомлення жоден з Учасників не надішле письмової заяви на придбання Земельної Частки, тоді власник Земельної Частки має право продати Земельну Частку третій особі. Якщо отримано заяв більше, аніж від одного Учасника, Земельна Частка буде продана Учасникові, який запро­понував за неї найбільшу ціну.

8.12. Будь-які Земельні Частки, що викуповуються КТ, переходять у власність КТ. Вартість таких Земельних Часток підлягає розподілу між Учасниками пропорційно до часток Учасників у Статутному Фонді.





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 171 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...